Aptauja: vairums Latvijas iedzīvotāju uzticas Zemessardzei

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vairums aptaujāto Latvijas iedzīvotāju uzticas Zemessardzei, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra «SKDS» veica Latvijas iedzīvotāju aptauju, kurā respondentiem lūdza novērtēt gada laikā notikušās izmaiņas aizsardzības jomā un paust savu vērtējumu par aktuāliem aizsardzības jautājumiem.

Aizvadītajā gadā īpaša uzmanība tika pievērsta arī Zemessardzes kaujas spēju attīstībai. Tuvākajos gados Zemessardzē gaidāmi ieguldījumi 70 miljonu eiro apmērā ekipējuma, personāla un infrastruktūras vajadzībām.

Arī iedzīvotāju interese par iestāšanos Zemessardzē 2015.gadā bija liela - Zemessardzē iestājās 1210 zemessargi, no kuriem 991 zemessargs vecumā līdz 35 gadiem.

Lūgti norādīt, cik lielā mērā viņi uzticas Zemessardzei, 61% respondentu atbildēja, ka drīzāk vai pilnībā uzticas Zemessardzei, tai skaitā 16% norādīja, ka pilnībā uzticas. To, ka Zemessardzei neuzticas, kopumā atzina 25% respondentu. Atbildi «nezinu» sniedza 14 % respondentu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu