Latvijā otrajā ceturksnī sestais mazākais patvēruma lūgumu skaits uz iedzīvotāju skaitu ES

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijā šā gada otrajā ceturksnī saņemti 46 pirmreizējie patvēruma lūgumi, rēķinot uz miljonu valsts iedzīvotāju, kas ir sestais mazākais rādītājs Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vidū, liecina ceturtdien publicētie ES statistikas departamenta «Eurostat» dati.

Saskaņā ar tiem mazāks nekā mūsu valstī patvēruma lūgumu skaits, rēķinot uz miljonu valsts iedzīvotāju, aprīlī-jūnijā saņemts Slovākijā (divi pirmreizējie patvēruma lūgumi uz miljonu valsts iedzīvotāju), Rumānijā (11), Portugālē (15), Lietuvā (24), kā arī Igaunijā un Čehijā (katrā no valstīm 26).

Patvēruma pieteikumu attiecība pret valsts iedzīvotāju skaitu otrajā ceturksnī vislielākā bija Vācijā (2273 pirmreizējie patvēruma lūgumi uz miljonu valsts iedzīvotāju), kam sekoja Ungārija (1517), Austrija (1241) un Grieķija (1113).

ES vidēji aprīlī-jūnijā saņemti 599 pirmreizējie patvēruma lūgumi uz miljonu bloka iedzīvotāju.

«Eurostat» dati liecina, ka otrajā ceturksnī Latvijā pirmreizējo patvēruma lūgumu iesniedza 90 cilvēki, kas ir par 184% vairāk nekā pirmajā ceturksnī, kad mūsu valstī saņemti 30 tādi pieteikumi. Lai gan pieteikumu pieaugums ir otrs lielākais aiz Igaunijas, mūsu valstī patvēruma meklētāju pieteikumu skaits nesasniedz pat 0,1% no ES kopumā saņemtajiem pieteikumiem. Arī abās pārējās Baltijas valstīs saņemto patvēruma lūgumu skaits nesasniedz 0,1% no ES kopējā skaita.

Igaunijā otrajā ceturksnī saņemti 35 pirmreizējie patvēruma lūgumi, kas ir par 580% vairāk nekā pirmajā ceturksnī saņemtie pieci lūgumi. Bet Lietuvā saņemti 70 tādi lūgumi, kas ir par 89% vairāk nekā janvārī-martā.

Otrajā ceturksnī visvairāk - 61,1% - no ES kopumā saņemtajiem lūgumiem patvēruma meklētāji izteica Vācijā, to skaitam sasniedzot nepilnus 187 tūkstošus, kam sekoja Itālija (27 tūkstoši patvēruma pieteikumu jeb 8,8% no ES kopskaita), Francija (17,8 tūkstoši jeb 5,8%), Ungārija (14,9 tūkstoši jeb 4,9%) un Grieķija (12 tūkstoši jeb 3,9%).

Salīdzinājumā ar janvāri-martu liels patvēruma lūgumu skaita pieaugums reģistrēts Grieķijā (+132%), Ungārijā (+118%), kā arī Polijā (+65%) un Spānijā (+37%).

Patvēruma lūgumu skaita samazinājums reģistrēts Ziemeļvalstīs: Dānijā (-59%), Somijā (-53%) un Zviedrijā (-42%), kā arī Nīderlandē (-47%), Beļģijā (-44%) un Austrijā (-22%).

ES kopumā šā gada otrajā ceturksnī tika saņemti 305 715 pirmreizējie patvēruma lūgumi, kas bija par 6% vairāk nekā janvārī-maijā.


KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu