Pasaules latviešu ekonomikas foruma nodrošināšanai piešķirs € 42,7 tūkstošus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pasaules brīvo latviešu apvienībai (PBLA) Ārlietu ministrija (ĀM) piešķirs finansējumu 42,7 tūkstošu eiro apmērā, lai nodrošinātu Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju foruma norisi, liecina likumprojekts, kuru otrdien, 27.septembrī, skatīs valdība.

ĀM norāda, ka minētais forums ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem un lielākajiem diasporas notikumiem, bet PBLA kā sadarbības partneris ir nodrošinājis tā veiksmīgu norisi.

Pirms trīs gadiem - 2013.gadā notika pirmais PBLA, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LRTK), kā arī ĀM rīkotais forums. Tajā pulcējās 350 latviskas izcelsmes dalībnieki - uzņēmēji, pētnieki, finansisti, inženieri, juristi un citi profesionāļi no 21 pasaules valsts.

Foruma mērķis bija veicināt diasporas iesaisti Latvijas ekonomikā un tās attīstībā, gan nolūkā stiprināt sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē, gan arī veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti, kā arī stiprināt diasporas piederību valstij.

Šā gada budžetā ĀM ir piešķirts finansējums 42,7 tūkstošu eiro apmērā foruma darbības pēctecības nodrošināšanai. Šogad plānota foruma pirmā reģionālā pasākuma norise ārpus Latvijas - 29.un 30.decembrī Melburnā, Austrālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu