Lai sagatavotu infrastruktūru Kanādas kaujas grupai, atsevišķi aizsardzības projekti varētu būt jāatliek

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai sagatavotu infrastruktūru Kanādas kaujas grupai, kas nākamgad ieradīsies Latvijā, atsevišķi aizsardzības projekti varētu būt jāatliek, piemēram, par gadu, šodien Saeimas Budžeta un nodokļu (finanšu) komisijas sēdē pauda Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Infrastruktūras izbūves vajadzības Kanādas kaujas grupai būs zināmas līdz gada beigām, tāpēc pagaidām vēl nav iespējams pateikt, kas būs tie projekti, kuri būs jāatliek, sacīja Garisons.

Komisijas sēdē deputāts Aleksandrs Kiršteins (VL-TB/LNNK) interesējās par gaisa aizsardzības sistēmas ieviešanas izmaksām. AM valsts sekretārs norādīja, ka gaisa aizsardzības sistēmas izveide ap Rīgu izmaksātu apmēram 150 miljonus eiro.

Garisons skaidroja, ka vidējās darbības rādiusa gaisa aizsardzības sistēmas izveide būs atkarīga no pieejamā finansējuma. Latvijai pašlaik ir pieejama tuvas darbības gaisa aizsardzības sistēma.

Kā ziņots, aizsardzības nozares nākamā gada budžets ieplānots 1,7% no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 449 miljonu eiro apmērā. Šā gada aizsardzības budžets ir 367,86 miljoni eiro, kas ir 1,41% no IKP.

Plānots, ka Kanādas un citu valstu pārstāvju kaujas grupu veidos aptuveni 1000 karavīru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu