Teikā vicina dūres – studentu dēļ nevar izbraukt no pagalma. Ko universitāte?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: skaties.lv

Mēneša sākumā Bez Tabu vēstīja par Latvijas Universitātes mini dumpi, jo mācību iestādes vadība Burtnieku ielas kopmītņu pagalmā iecerējusi izveidot maksas autostāvvietu. Studenti nav mierā, ka katru mēnesi papildus nu būs jāmaksā teju 43 eiro.

Universitātes pārstāvis skaidro, ka šī cena nekādi neattieksies uz iestādes audzēkņiem, sola, ka viss nokārtosies. Vai tiešām?

Labdien. Esam studenti, kuri mācās LU un dzīvo Burtnieku ielas kopmītnēs. Jums, Bez Tabu, bija stāsts par autostāvvietu. Cerējām, ka viss nokārtosies, bet nē. Vēl joprojām neko nezinām par cenu, kura studentiem būs jāmaksā par autostāvvietu. Papildus ir vēl kāda ķibele.

Pagalma lielie vārti tagad visu laiku ir aizvērti, studenti netiek izmest atkritumus un spiesti maisiņus atstāt pie žoga. Lūdzu, palīdziet ieviest skaidrību.

Un šis nav vienīgais signāls par attiecīgo adresi. Teju vienlaikus pie Bez Tabu vēršas arī apkārtējo ielu iedzīvotāji.

Labi, ka pašiem pie mājas ir pagalms, kurā var atstāt savu spēkratu. Citādi – vakars uz ezera. Atbrauc mājās, bet vietas, kur nolikt mašīnu, nav.

Tā saka kungs, kurš jau izsenis dzīvo blakus LU kopmītnēm.

Lielākais «bardaks» apkārtējās ielās ir no agri no rīta un vakaros, kad kopmītnēs ierodas studenti, savus auto atstājot abās ielas pusēs. Kungs, lai nesaskādētu savu un citu braucamos, ir bijis spiests pielocīt spoguļus.

Teju pirms mēneša Latvijas Universitātes pārstāvis taču teica, ka kopmītņu iekšpagalmu studenti varēs izmantot, maksājot krietni mazāku naudas summu nekā cilvēki no malas. 43 eiro vietā 10 eiro.

LU studentu padomes priekšsēdētāja skaidro, ka informāciju par to, ka no studentiem grasās ieturēt laukuma izmantošanas maksu, ir uzzinājusi no Bez Tabu sižeta. Tad sākusies skaidrošanās.

Arī šobrīd universitātes pārstāvis Marģeris Počs apstiprina, ka cena paliek nemainīga. Bet – kur ir aizķeršanās, kāpēc studenti neizmanto laukumu?

Es šobrīd gaidu studentu padomes viedokli. Ar rektoru cena ir saskaņota, mēs visu šo informāciju esam iesnieguši studentu padomē, un es no viņiem gaidu atbildi.

Savukārt studentu pārstāvji gaidījuši LU skaidrojumus, kā veidojas cena. Tie saņemti šīs nedēļas sākumā, un nu viss ir kārtībā, piedāvājums akceptēts. Dzirdam, ka, visticamāk, ar nākamās nedēļas pirmdienu studenti varēs par attiecīgo cenu sākt izmantot iekšpagalmu.

Iespējams, ka tas atvieglos arī studentu klāt tikšanu atkritumu urnām, jo mazie vārtiņi te vairs neeksistē. Studentu padomes priekšniece sola, ka arī par šo nebūšanu painteresēsies un paģērēs, lai viss tiktu sakārtots.

Vai beidzot varēs citēt Ostapu Benderu, kurš teica – ledus ir sakustējies!? Atliek cerēt, ka jā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu