«Līvi» € 30 000 no valsts negrasās pieņemt

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Grupa «Līvi» nekādus 30 tūkstošus eiro no valsts negrasās pieņemt, portālam «Skaties.lv» sacījis mūziķu apvienības pārstāvis Ainars Virga. Pagaidām «Līvi» vēl nav izlēmuši kāda būs viņu tālākā rīcība.

Pirmdienas, 21. novembra, vakarā parādījās ziņa par to, ka it kā esot piešķirta milzīga nauda Līvu jubilejas albuma sagatavošanai. Paši mūziķi pēc šīs naudas neesot ne lūguši, ne to saņēmuši – vismaz tā liecināja informācija viņu oficiālajā Facebook lapā.

Šī vēsts momentāni izsauca pamatīgu tautas šūmēšanos. Grupa Singapūras satīns savā Facebook lapā publicēja ironisku paziņojumu, ka labprāt arī saņemtu 10 000 sava albuma izdošanai, izdevumu tāmē minot, ka nauda tiks izlietota alkoholisko dzērienu iegādei, kebabiem un dejotājām.

Dažādi kultūras darbinieki neslēpa savu sašutumu, publiski kauninot Līvus par negausību un jautājot, ar ko tie jūtas īpašāki par citām lieliskām Latvijas grupām, ka pelnījuši tādu valsts atbalstu.

Tikmēr pašiem Līvu mūziķiem pat trūkst vārdu, lai komentētu šo visu.

Skaties.lv uzrunātais Līvu pārstāvis Ainars Virga sākotnēji pat nevēlas runāt par notikušo – viņš esot pārāk satriekts par to, ka kāds var pieprasīt naudu, izmantojot viņa vārdu, mūziķim pašam to nezinot.

«Man vienkārši nav ko teikt! Kāds viltvārdis ir nelietīgi izrīkojies ar manu vārdu, ar visu Līvu vārdu. Tas ir tik nelietīgi, ka lielāka nelietība vairs nevar būt,» Skaties.lv savu sašutumu pauž Virga.

Mākslinieks uzsver, ka nevēlas pat vairs cilāt šo skandālu – tas esot pārāk prātam neaptverami. Taču, saprotot, ka šobrīd uz spēles mūzikas leģendu labais vārds, viņš izlemj neklusēt un pēc pārdomu brīža gatavs nosaukt tā cilvēka vārdu, kuru vaino šajā nesmukumā.

«Tā ir Tija Auziņa (Bilžu pārstāve). Vai mēs esam apvainojušies uz viņu? Apvainojušies – tas ir vēl par maz teikts! Viņa bez kādas atļaujas ir rīkojusies ar Līvu vārdu, ar manu vārdu. Mēs, paši Līvi, neesam neko ne prasījuši, ne saņēmuši. Mums pat nekad nav bijis domas prasīt šādu naudu vai pat daļu no tās. Varbūt no kāda uzņēmēja, kurš pats labprātīgi grib mūs sponsorēt mēs to pieņemtu, taču ne jau no valsts,» dusmas neslēpj Virga.

Līvi vēl nav izlēmuši, kāda būs viņu tālākā rīcība – mūziķi šobrīd ir pārāk šokēti par to, ka kaut kas tāds vispār ir iespējams – pieteikties naudai citu cilvēku vārdā. Tas, ko viņš var apgalvot droši – Līvi nekādus 30 000 no valsts nepieņems.

«Mēs šo naudu neesam prasījuši, neesam saņēmuši un arī nepieņemsim,» strikts ir mūziķis.

Skaties.lv sazinājās arī ar Auziņu, taču Bilžu pārstāve veikli «izgāja no situācijas», izliekoties, ka pārtrūkst sakari brīdī, kad Skaties.lv vēlējās noskaidrot viņas motivāciju, pieprasot šo naudu. Tālākos Skaties.lv mēģinājumus sazināties Auziņa ignorēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu