Par korupcijas apkarošanu pērn Rīgas domē nav atskaitījušās septiņas institūcijas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 54 Rīgas domes institūcijām rakstveida pārskatu par pretkorupcijas stratēģijas plāna izpildi 2016.gadā nav sagatavojušas septiņas institūcijas - Rīgas pilsētas Pārdaugavas un Ziemeļu dzimtsarakstu nodaļas, Īpašuma departaments, pašvaldības AS «Rīgas siltums», Sabiedrisko attiecību nodaļa, Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centrs un Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs.

To šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu sēdē pauda Rīgas domes Birokrātijas apkarošanas centra vecākais eksperts Aigars Evardsons.

Rīgas domes priekšsēdētāja 2015.gada 7.arpīļa iekšējie noteikumi par Korupcijas novēršanas sistēmas organizācijas un kontroles veikšanas kārtību Rīgas pilsētas pašvaldībā paredz, ka visām institūcijām līdz 25.janvārim jāiesniedz Birokrātijas apkarošanas centram rakstveida pārskatus par pašvaldības pretkorupcijas stratēģijas plāna izpildi iepriekšējā gadā.

No visām 54 Rīgas domes institūcijām, septiņas šos pārskatus nav iesniegušas. Evardsons gan uzsvēra, ka Rīgas domes Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centrs un Rīgas domes Datu aizsardzības un informācijas tehnoloģiju drošības centrs rakstveida pārskatus par pretkorupcijas stratēģijas plāna izpildi 2016.gadā neiesniedza, jo tās tika izveidotas tikai 2016.gadā.

Paredzēts, ka institūcijām pretkorupcijas pasākumu plāni un to izpilde jāpublisko Rīgas pilsētas pašvaldības portālā vai institūcijas mājaslapā internetā, to ir izdarījusi 21 Rīgas domes institūcija.

Tāpat arī mācības par aktuālajiem jautājumiem interešu konflikta un korupcijas novēršanas jomā nodrošinājušas tikai 27 no 54 Rīgas domes institūcijām.

Savukārt identificējusi korupcijas riskam pakļautos amatus un nodrošinājusi darbinieku informētību par korupcijas riska iespējamību un ētikas noteikumu pārzināšanu ir tikai 25 institūcijas.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu