Helmanis sūdzēsies par Latvijas Radio sižetu par viņa vienošanos ar Ogres medijiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis (NA) sūdzēsies par šodienas Latvijas Radio sižetu par vienošanos, ko ar viņu parakstīja vietējie Ogres mediji.

Helmanis pavēstīja, ka LR žurnālisti esot «izplatījuši melīgu informāciju». Vienošanās esot bijusi par to, lai žurnālisti neaizskartu politiķa bērnus, nevis atturētos no pašu amatpersonu kritizēšanas.

Savukārt vietējā portāla «Daugavas Balss» žurnālists Rolands Millers atzīmē, ka šim dokumentam nav nekāda juridiska spēka kaut vai tāpēc, ka uz tā pat nav datuma, kā arī visa parakstīšana nav bijis nekas vairāk kā šovs.

Kā piemēru viņš minēja domes priekšsēdētāju Arturu Manguli, kurš esot pieņēmis savu sievu darbā un savam dēlam maksājot algu katru vasaru caur mūzikas skolu. «Tas nav normāli. Par to ir jāraksta. Ja mēs tagad to dokumentu parakstām, iznāk, ka nedrīkstam neko publicēt par ģimeni,» skaidro Millers.

Pēc Millera vārdiem Helmaņa preses konferencē 25.aprīlī vienošanos parakstīja žurnālisti no medijiem, kas ir atkarīgi no Ogres domes un izvairās kritizēt tās vadību. Žurnālisti pat neesot lasījuši dokumentu, atzīmē Millers.

Helmanis paskaidroja, ka vienošanos izveidojis pēc tiesas procesa ar vietējo mediju «Daugavas Balss», kas publicēja ziņu, ka Helmaņa bērnu ballītē esot tikusi spēlēta skaļa mūzika, tur esot dežurējuši miesassargi un pasākums noticis naktī, lai gan nekas no tā neesot atbildis patiesībai, kā arī rakstam nav bijis norādīts autors. Helmanis prāvā uzvarējis, un portāls atsaucis ziņu, tomēr politiķis izveidojis šo vienošanos ar mērķi pasargāt savas un citu politiķu atvases.

Uz dokumenta ir arī «Daugavas Balss» paraksts, taču to parakstījis valdes priekšsēdētājs Jevgenijs Leonkovs, nevis žurnālisti.

Vienošanos parakstīja arī portāls «Ogrenet.lv», «Ogres Fakti» un avīze «Ogres Vēstis Visiem».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu