70 skolās obligātos eksāmenus kārtoja mazāk nekā 10 skolēnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Centralizēto eksāmenu matemātikā un latviešu valodā kārtotāju skaits 70 skolās Latvijā nesasniedza pat desmit izglītojamos, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) informācija.

Latviešu valodas un matemātikas eksāmens kopumā tika kārtots nedaudz vairāk kā 400 valsts un pašvaldību izglītības iestādēs, no kurām 70 skolās eksāmenu kārtotāju skaits nesasniedza desmit skolēnus. Tas nozīmē, ka arī 12.klašu posma piepildījums visā vidusskolā nepārsniedz deviņus skolēnus. Šo skolu vidū ir kā vispārizglītojošās dienas vidusskolas, tā arī vakarskolas, internātskolas un profesionālās izglītības iestādes.

Kopumā šajās 70 skolās bija 438 latviešu valodas eksāmena kārtotāju. Pieņemot, ka eksāmenus kārtoja visi 12.klases skolēni katrā attiecīgajā skolā, sanāk, ka katrā no šīm skolām 12.klasē vidēji mācījās tikai aptuveni seši skolēni.

Saskaņā ar VISC datiem, piemēram, Stalbes vidusskolā latviešu valodas centralizēto eksāmenu kārtoja tikai divi skolēni. Tikpat skolēnu bija arī Rīgas Celtniecības koledžā un Cēsu 2.vakara (maiņu) vidusskolā. Pa trim latviešu valodas eksāmena kārtotājiem bija Pāvilostas vidusskolā, Alsungas vidusskolā, Līgatnes novada vidusskolā, Cēsu 2. vidusskolas Vecpiebalgas konsultpunktā, Sociālās integrācijas valsts aģentūras Jūrmalas profesionālā vidusskolā un Aizputes novada Neklātienes vidusskolas Aizputes konsultpunktā.

70 skolu skolēnu uzrādītie rezultāti eksāmenos ir ļoti atšķirīgi. Piemēram, latviešu valodas eksāmenā rezultāti svārstās no 23,42% Rīgas 29.vidusskolā līdz 72,44% Vaboles vidusskolā. Savukārt matemātikā rezultātu amplitūda ir no 8,89% līdz 60,39%.

Savukārt lielākajās izglītības skolēnu skaits ir krietni lielāks. Vislielākais eksāmenu kārtotāju skaits obligātajos eksāmenos vispārizglītojošo skolu vidū bija Rīgas Valsts 1.ģimnāzijā, kur matemātikas eksāmenu kārtoja 195 skolēni, bet valsts pārbaudījumu latviešu valodā - 226 skolēni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu