«Bezvests.lv» apturējusi Liepājā pazudušā Ivana meklēšanu; VP turpina

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bezvests.lv, Valsts policija

Meklēšanas organizācija «Bezvests.lv» apturējusi Liepājas pusē pazudušā piecus gadus vecā Ivana Berladina meklēšanu, teikts sociālajā tīklā «Facebook» izvietotajā brīvprātīgo grupas paziņojumā. Meklēšana tiks turpināta ar policijas metodēm. Jaunākā informācija liecina, ka puisēnam, izejot no mājām, mugurā bija zila jaka ar kapuci un baltu zīmējumu priekšā, savukārt zem tā – pelēks krekls, kurš augšdaļā ir gaišāks, taču apakšdaļā – tumšāks. Kreklam vidusdaļā ir horizontālas līnijas, kas atdala krāsu toņus.

(ziņa papildināta ar jaunāko informāciju)

Organizācija «Bezvests.lv» norāda, ka pēc Valsts policijas lūguma pazudušā Ivana meklēšanā iesaistījās pirmdien un aktīvi pārmeklējusi visas Liepājas apkaimes. Grupa iesaistījusi lielu skaitu brīvprātīgo, kurus koordinējusi meklēšanas darbos gan mežā, gan pilsētā, teikts paziņojumā. Taču šobrīd situācija izveidojusies tāda, ka «Bezvests.lv» rīcībā nav vairs nekādu pavedienu.

«Kur meklēt tālāk - mēs nezinām, visas apkaimes un aizdomīgās vietas ir pārmeklētas. Vienkārši, skata pēc demonstrēt, ka mēs meklējām, mēs nevaram. Tādēļ «Bezvests.lv» ir pieņēmusi lēmumu, ka aptur savas darbības, kas saistītas ar Ivana meklēšanu,» paziņojumā norāda organizācijas vadītājs Aleksandrs Faminskis.

Grupa pauž, ka tiklīdz kā policija lūgs vēl palīdzību, brīvprātīgie nekavējoties reaģēs. «Tiklīdz kā Valsts policija vērsīsies pie mums un dos kādu noteiktu meklēšanas iecirkni,lūdzot to pārmeklēt, mēs reaģēsim nekavējoties. Pagaidām mums raksta un zvana ekstrasensi, kā arī agresīvi noskaņoti cilvēki, kas aicina uzlauzt pagrabus un bēniņus. Taču mēs esam pret haosu un anarhiju un tādēļ ņemam pauzi,» teikts «Bezvests.lv» paziņojumā.

Savukārt Valsts policija (VP) informē, ka Liepāja un tās apkārtne ir pārmeklēta vairākas reizes un, analizējot situāciju, ir nolemts mainīt lietas izmeklēšanas taktiku, to turpinot ar policijas metodēm.

«Līdz šim VP ir strādājusi ar dažādām metodēm, tostarp slēptajām. Aktīvā izmeklēšana ir norisinājusies jau no iesnieguma saņemšanas brīža. Pēdējā tikšanās reize ar brīvprātīgajiem paredzēta šovakar plkst.19:00, kad ar mazdārziņu kooperatīvu īpašniekiem pārmeklēsim slēgtās teritorijas. Ja šī vakara meklēšanas pasākumi kooperatīvā nedos rezultātu, pāriesim uz atkārtotu ūdenstilpņu un purvu pārmeklēšanu, kur ir nepieciešama tehnika un īpaši apmācīti cilvēki, līdz ar to brīvprātīgie šajā posmā policijai palīdzēt nevar,» norāda VP.

Likumsargi arī izsaka lielu paldies iedzīvotājiem, kuri ir iesaistījušies meklēšanas pasākumos.

Jau ziņots, ka no brīža, kad VP saņemta informācija, ka piecgadīgais Ivans Berladins ir pazudis, zēna meklēšanā iesaistījās vairāki tūkstoši brīvprātīgo, kā arī Liepājas pilsētas pašvaldības policija un Nacionālie bruņotie spēki. Pirmdien posteni Pāvilostas ielā 1 izveidoja arī organizācija «Bezvests.lv».

Šodien meklēšanas spēki bija sakoncentrēti Pāvilostas ielā 7, dārziņu rajonā. Tāpat šodien ar helikopteru tika pārmeklēta Tosmares ezera apkārtne un visa Liepāja.

Policija norāda, ka, iespējams, puikam līdzi bijusi rotaļlieta - sarkans vilcieniņš. Zēns tiek meklēts visā Latvijā un kaimiņvalstīs - Lietuvā un Igaunijā. Piecus gadus vecai Ivans Berladins no savas dzīvesvietas Liepājā, Pāvilostas ielā, izgāja sestdien ap plkst.08.30.

Zēns ir vidējas miesas uzbūves, viņam ir īsi, gaiši mati, zilas acis. Viņam mugurā bija zila adīta jaka ar rāvējslēdzi un zilas sporta bikses. Kājās bija raibas zeķes un sandales bēšā krāsā. Zēns sarunājas krievu valodā.

Ja kādam ir informācija par zēna iespējamām uzturēšanās vietām, policija par to lūdz informēt, zvanot uz tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu