Vidusskolu beidzēju skaita sarukums liek domāt par citu studentu piesaisti

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Vidusskolu beidzēju skats arī šogad ir nedaudz sarucis, tāpēc nepieciešams domāt par citu studentu piesaisti, intervijā LTV raidījumam «Rīta panorāma» teica Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks.

Viņš skaidroja, ka šogad pieteikumu skaits studijām sarucis apmēram par 1%, kas liek domāt, ka noslēgto studiju līgumu skaits būs tāds pats kā pērn. Vienlaikus, ņemot vērā, ka vidusskolu beidzēju skaits turpina samazināties, nepieciešams domāt par citu studentu piesaisti.

Ļaudis, kuri varētu papildināt studentu rindas, var meklēt starp tiem, kuri jau kādreiz ir studējuši, bet vēlas apgūt jaunas zināšanas.

Tāpat arvien vairāk tiek domāts par ārvalstu studentu piesaisti.

Šogad populārākās studiju jomas ir datorzinātnes, medicīna, kā arī tiesību zinātnes. Tāpat liela topošo studentu interese ir par komunikāciju zinātnēm. «Jurista un ārsta izglītība jau simtiem gadu ir tautā saprotama un ļoti pieprasīta,» piebilda Muižnieks.

Runājot par to, kā studijas varētu uzlabot, Muižnieks atzina, ka nepieciešams studentiem nodrošināt prakses vietas, lai jau studiju laikā iegūtās zināšanas var izmēģināt darbā.

Ziņots, ka pēc pirmās kārtas vietas Latvijas Universitātes (LU) studiju programmās šogad provizoriski ieguvuši 2828 reflektanti. Šogad joprojām bija vidējās izglītības absolventu skaita kritums, turklāt pietiekoši ievērojams - aptuveni 6%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu