Nejauši izsitot durvju stiklu, bērns gūst plašu brūci rokā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Aizvadītajā diennaktī Kurzemē desmit gadus veca meitene spēlējoties nejauši izsita durvju stiklu, kā rezultātā guva plašu brūci rokā, aģentūrai LETA pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Līdz mediķu ierašanās brīdim apkārtējie bērnam sniedza palīdzību, pareizi nospiežot asiņojošo vietu ar apģērbu.

Vakar mediķi sniedza palīdzību arī diviem bērniem, kuri krita no augstuma. Vienā no gadījumiem Latgalē desmit gadus vecs zēns izkrita no šūpolēm un guva galvas smadzeņu satricinājumu, savukārt Zemgalē desmit gadus veca meitene, lecot no koka, guva rokas lūzumu. Abi cietušie tika nogādāti slimnīcā.

Vienlaikus vakar dažādos negadījumos uz ceļa cieta trīs bērni. Rīgas reģionā velosipēds aizķēra 12 gadus vecu meiteni, kura guva galvas traumu un tika nogādāta slimnīcā. Tāpat Kurzemē automašīna aizķēra kādu 11 gadus vecu velosipēdisti, kura sadursmes rezultātā guva iegurņa traumu, kā arī Rīgas reģionā 14 gadus vecs zēns nokrita no velosipēda un guva pleca traumu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1005 izsaukumus, no kuriem 208 bijuši saistīti ar traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu