Ceturtdien Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Aizvadītajā diennaktī Latvijā dzēsti 17 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija. Deviņi ugunsgrēki dzēsti novados, seši Rīgā, bet divi citās pilsētās.

VUGD pārstāve Inta Šaboha aģentūru LETA informēja, ka ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, papīri, sausā zāle, labības rugāji, siena ruļļi, kravas automašīna piekabe un riepa, vieglā automašīna, dārza māja, pirts, šķūnis un sešos gadījumos dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Taču platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Kandavas novada Kandavas pagastā, kur dega sausā zāle viena hektāra platībā.

VUGD darbinieki veikuši 18 glābšanas darbus - septiņus Rīgā, sešus novados un piecus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā reģistrēti 6725 ugunsgrēki, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 266, bet gājuši bojā 47 cilvēki, tostarp divi bērni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu