Aicina apspriest vairāk nekā 700 adrešu maiņu Purvciema un Dārzciema apkaimē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

No šodienas līdz 8.novembrim iedzīvotāji tiek aicināti piedalīties publiskajā apspriešanā par zemes vienību un ēku adrešu maiņu Purvciema un Dārzciema apkaimēs, informē Rīgas dome.

Konkrētajai publiskajai apspriešanai nodotas kopumā 713 ēkas un 251 zemes vienība.

Publiskās apspriešanas laikā pie ēku fasādēm, kuras skar adresācijas maiņa, tiks izvietoti informatīvie materiāli par piedāvāto jauno adresi. Par to iedzīvotājiem būs iespējams izteikt argumentētu viedokli, aizpildot aptaujas anketu.

Rīgas pilsētas būvvaldes mājas lapas sadaļā «Adresācijas sakārtošanas projekts» ir pieejams meklētājs, kurā ievadot interesējošo adresi, jebkurš iedzīvotājs var pārliecināties vai konkrētās publiskās apspriešanas ietvaros paredzēts to mainīt.

Iedzīvotājiem, kuriem ar informāciju ērtāk ir iepazīties klātienē, ir iespēja vērsties būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā Amatu ielā 4 vai Rīgas domes Klientu apkalpošanas centros Kungu ielā 7/9, Brīvības ielā 49/53, Eduarda Smiļģa ielā 46, Rūpniecības ielā 21 vai Daugavpils ielā 3.

Kā ziņots, šobrīd adrešu piešķiršanu pēc vienota principa visā valsts teritorijā nosaka Ministru kabineta (MK) noteikumi. Tie paredz, ka administratīvajā teritorijā adrese nedrīkst atkārtoties, katram adresācijas objektam ir jābūt vienai individuālai adresei, un ēkām, kā arī apbūvei paredzētām zemes vienībām numuru piešķir saistībā ar tuvāko ielu, no kuras ir iespējama piebraukšana.

Būvvaldes pārstāvji skaidro, ka iedzīvotājiem ir būtiski apzināties, ka atbilstoši MK noteikumiem, ja adrese tiek mainīta vai tiek precizēta pieraksta forma, līdz adreses maiņai izdotie dokumenti, piemēram, zemesgrāmatu apliecības, zemes robežu plāni, līgumi un citi dokumenti, kuros ir fiksēta iepriekšējā adrese, joprojām ir spēkā esoši. To maiņa veicama tikai tad, ja to vēlas pats dokumenta turētājs vai to paredz speciāls normatīvais akts.

Saistībā ar zemesgrāmatu apliecībām - īpašuma unikālais identifikators ir kadastra numurs, kas mainīts netiek.

Tāpat esot būtiski saprast, ka adreses maiņas rezultātā deklarētā dzīves vietas adrese tiek aktualizēta automātiski datu apmaiņas rezultātā starp valsts institūcijām. Tomēr, ja divām vai vairāk individuālajām dzīvojamajām mājām ir bijusi viena adrese, bet kādai no šīm ēkām adresācijas maiņas dēļ ir piešķirta cita adrese, iedzīvotājiem pašiem nepieciešams deklarēt dzīvesvietu no jauna.

Dzīvesvietas deklarēšana portālā «Latvija.lv» ir bez maksas. Savukārt, ja dzīvesvieta deklarēta daudzdzīvokļu mājā un ēkai adrese ir mainīta, dzīvesvietas deklarēšana no jauna nav jāveic, jo tas notiek automātiski.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu