Nodegušā Carnikavas dievnama draudzes pagaidu patvērums būs Laivu mājā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Siguļos nodegušā dievnama draudze tuvāko pusgadu uzturēsies Laivu mājā pie Gaujas, kur noturēs arī Ziemassvētku dievkalpojumu, informē Ādažu Evaņģēliski luteriskās draudzes pārstāve Marta Romanova-Jēkabsone.

Izdzirdot par notikušo ugunsnelaimi, pagaidu patvērumu draudzei piedāvājusi vietējā uzņēmēju grupa. «Līdz šim, dievnama rekonstrukcijas laikā, draudze divas reizes mēnesī pulcējās Carnikavas Tautas namā «Ozolaine», taču tagad Laivu mājā dievkalpojumi tiks noturēti katru svētdienu,» norāda Romanova-Jēkabsone.

Pēc dievnama nodegšanas tika sākta ziedojumu vākšanas kampaņa jaunas baznīcas celšanai. Šobrīd šim mērķim saziedoti vairāk nekā 10 000 eiro.

Kā jau ziņots, 10.decembra rītā nodega rekonstrukcijā esošais Carnikavas koka dievnams Siguļos, kurš celts 18.gadsimtā un bija vecākais saglabājies Vidzemes jūras piekrastes koka dievnams.

Carnikavas dievnams atradās rekonstrukcijā un bija plānots 2018.gadā bija plānota tā atklāšana.

Par negadījumu ir ierosināta krimināllieta, un izmeklēšanu vada Latvijas Valsts policijas Saulkrastu iecirknis. Tāpat vēl tiek aplēsti zaudējumu apmēri un prognozēti iespējamie izdevumi jauna dievnama celtniecībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu