Daugavpilī pirmsskolas mācību iestādēs īsteno stingrus gripas profilakses drošības pasākumus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Daugavpilī pirmsskolas mācību iestādēs tiek īstenoti stingri gripas profilakses drošības pasākumi, informēja Daugavpils pilsētas pašvaldībā.

Tā kā visaugstākā saslimstība ar gripu ir pirmsskolas vecuma bērnu vidū, tieši bērnu dārzos profilaktiskajiem pasākumiem tiek pievērsta īpaši liela uzmanība. Bērni pēc iespējas vairāk atrodas svaigā gaisā. Šajā laikā telpas tiek cītīgi koptas un vēdinātas. Lai sekmētu cīņu ar vīrusiem, daudzviet bērnu dārzu grupiņās tiek izvietoti arī sasmalcināti ķiploki.

Visās pilsētas mācību iestādēs maksimāli ir ierobežots masu sabiedrisko pasākumu apmeklējums. Bērnu vecākiem ir sagatavota informācija par saslimšanas pazīmēm un profilakses metodēm, savukārt personāls lielu uzmanību pievērš bērnu veselības stāvokļa izmaiņām.

Pildīt darba pienākumus nav ļauts personālam, kuram novērotas kaut minimālas saslimšanas pazīmes.

Daugavpils Izglītības pārvaldē informē, ka saslimstība ar gripu un citām vīrusa infekcijām šīs nedēļas sākumā skolās un pirmsskolas mācību iestādēs būtiski neatšķīrās no pagājušās nedēļas - skolas apmeklē 83% izglītojamo, visas klases strādā ierastā režīmā, bet bērnu dārzus – 63% audzēkņu.

Pēc speciālistu viedokļa gripas epidēmija Daugavpilī turpināšoties vēl trīs līdz četras nedēļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu