Latgales partija Saeimas vēlēšanās varētu startēt apvienībā kopā ar «Vienotību»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latgales partija Saeimas vēlēšanās varētu startēt kopā ar «Vienotību», šodien ziņo laikraksti.

Kā vēsta «Latvijas Avīze», acīmredzams, ka latgalieši pievienosies «Vienotībai» un tās reģionālajiem satelītiem no Tukuma, Valmieras, Kuldīgas. Latgales partijas kongresā izskanēja, ka uz «Vienotības» un reģionālo spēku bāzes jāveido jauna apvienība, kurā visi partneri darbojas uz līdztiesīgiem pamatiem ar katram pieņemamu programmu.

Apvienības valdē jāvēlē pa vienam pārstāvim no katras dalībpartijas. Turklāt, ņemot vērā «Vienotības» popularitātes kritumu Latgalē, jāatsakās no vecā nosaukuma, un vēlēšanu apvienībai jāstartē ar jaunu zīmolu.

Arī «Diena» ziņo, ka visticamāk, Daugavpils domnieka Jāņa Lāčplēša vadītā Latgales partija paliks kopā ar līdzšinējiem sabiedrotajiem no «Vienotības» un reģionālajām partijām, ar kurām strādā vienā frakcijā jau šajā Saeimā.

«Vienotība» piedāvā Latgales partijai uzņemties pilnu atbildību par kandidātu saraksta veidošanu Latgales vēlēšanu apgabalā. Kā norāda laikraksti, bez Saeimas deputāta, kādreizējā Preiļu novada domes priekšsēdētāja Alda Adamoviča vēlēšanās no šī saraksta Latgalē varētu kandidēt arī Saeimas deputāts Anrijs Marīss, kurš izstājās no «Vienotības», Daugavpils novada domes deputāte Janīna Kursīte, bijusī Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Dagdas novada domes deputāts Andris Badūns, Daugavpils pilsētas domes deputāts Jānis Lāčplēsis, Dagdas novada domes deputāts Viktors Stikuts un Rēzeknes novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs, kurš ir «Vienotības biedrs».

LETA jau ziņoja, ka Latgales partija piektdien kongresā nolēmusi 13.Saeimas vēlēšanās startēt no kādas partiju apvienības saraksta. Par to, ar kurām partijām kopā startēt Saeimas vēlēšanās, Latgales partija izlemšot divu nedēļu laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu