Vieta, kur bieži «iekrīt» neuzmanīgi šoferi (55)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET lasītājs

Rīgā, Lielgabalu ielā, izveidojusies savdabīga situācija ar automašīnu stāvvietām. Vienā ielas pusē ir Rīgas Satiksmes stāvvietas, bet otrā - Europark Latvija stāvvietas. Dažkārt neuzmanīgi šoferi nepamana, ka katrai stāvvietai ir savs īpašnieks un līdz ar to arī kases automāts. Tas rada pamatu soda naudām un autovadītāju neapmierinātībai.

Lasītājs Gunārs rakstīja: «Gribēju ieteikt/palūgt uzrakstīt rakstu par to, kā, manā skatījumā, Europark Latvija iedzīvojas uz neuzmanīgu šoferīšu rēķina. Raksts, ļoti iespējams, izglābs kādu šoferīti no soda naudas.

Stāsts ir par to, ka Rīgā, Kr. Barona ielā 75, kas ir pie bijušās Sporta pils, atrodas daudzstāvu Europark Latvia stāvvieta. Tai priekšplānā ir Lielgabalu iela, kurai abās pusēs ir maksas autostāvvietas. Vienā ielas pusē (tālākajā) ir Europark Latvia stāvvietas, bet otrā pusē (tuvākajā) ir Rīgas Satiksmes autostāvvieta.

Problēma, kas atgadījās man, bija tāda, ka es auto noliku tālākajā ielas pusē, bet, neredzot turpat uz vietas kases automātu, šķērsoju ielu un nopirku biļeti kases automātā, kas atrodas otrā ielas pusē. Līdz ar to

auto novietots Europark Latvia stāvvietā, bet biļete iegādāta Rīgas Satiksmes autostāvvietā.

Rezultāts likumsakarīgs - atnākot atpakaļ, uz loga stāv soda kvīts par 25 eiro.

Rīgas satiksmes autostāvvietas
Rīgas satiksmes autostāvvietas Foto: TVNET lasītājs

Sākumā pat nesapratu, par ko tieši ir sods, jo bija vēl atlikušas 10 minūtes līdz mana laika beigām, bet soda kvīts stāvēja jau minūtes 10 pirms manas atnākšanas. Uz pirmo acu uzmetienu liekas, ka visur ir Europark Latvia daudzstāvu stāvvieta, ir zīmes pie iegriešanās Lielgabalu ielā. Bet tajā pusē, kur ir Rīgas Satiksmes stāvvietas, neredzēju nekādas norādes. Līdz ar to

neuzmanīgākam šoferītim ikdienas steigā liekas, ka visas stāvvietas pieder vienam īpašniekam,

bet izrādās, ka ne.

Sarakstes laikā ar Europark Latvia nekādas atkāpes pieļautas netiek - sods jāmaksā par katru cenu, pretējā gadījumā lietu nodos parādu piedzinējiem. Tiešām žēl, ka cilvēki nespēj paraudzīties no cilvēcīgā viedokļa un iejusties šoferīša ādā, kurš labticīgi nopircis stāvvietas biļeti, bet neuzmanības/nezināšanas dēļ no cita uzņēmuma.»

Europark Latvija autostāvvietas
Europark Latvija autostāvvietas Foto: TVNET lasītājs

TVNET lūdza arī EruoPark Latvia valdes locekļa Mārtiņa Meisīša komentāru par šo vietu. Viņš apgalvoja, ka uzņēmums ir informēts par gadījumiem, kad autostāvvietā Lielgabalu ielā tiek sajaukti EuroPark un Rīgas Satiksmes automāti.

«Tieši tādēļ pēc EuroPark Latvia iniciatīvas papildus ceļu satiksmes zīmēm «Maksas autostāvvieta» satiksmes organizācijā ar atbildīgajām institūcijām 2008.gadā ir saskaņots projekts un realizēta funkcionālo zīmju izvietošana «Privātīpašums; Autostāvvietas Lietošanas Noteikumi», kā arī papildus izvietotas norādes pie EuroPark kases automātiem.»

Sods izrakstīts, jo nav konstatēta samaksa par EuroPark pakalpojumu. Respektīvi,

autovadītāja neuzmanības dēļ samaksu par EuroPark pakalpojumu ir saņēmis cits uzņēmums.

Viņš aicināja autovadītājus būt uzmanīgiem, ievērot ceļu satiksmes un informatīvās zīmes, kas attiecas uz konkrēto teritoriju, lai ikdienas steigas dēļ netiktu saņemts sods. «Soda izrakstīšana nav uzņēmuma pašmērķis, tas ir tikai kontrolmehānisms, kas palīdz izskaust apzinātus mēģinājumus neveikt samaksu par EuroPark pakalpojumiem.»

Rīgas Satiksmē nesūdzas

Savukārt Rīgas Satiksmes preses sekretārs Viktors Zaķis TVNET apgalvoja, ka līdz šim Rīgas Satiksme nav saņēmusi līdzīgas sūdzības, kad klients ir atstājis savu automašīnu vienā autostāvvietā, bet samaksājis par citu.

Rīgas Satiksme minētajā autostāvvietā ir izvietojusi visas nepieciešamās ceļa zīmes, kā arī aprīkojusi biļešu automātu ar nepieciešamo informāciju. Rīgas Satiksmes speciālisti vēlreiz izvērtēs attiecīgajā stāvvietā esošo informāciju, tajā pašā laikā Zaķis aicināja klientus būt vērīgiem.

Komentāri (55)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu