Ceļu policijas priekšnieks dīrā ūdeles (151)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.liepajniekiem.lv

Piektdien, kad mūsu pilsētā notika svinīgs sarīkojums par godu Valsts policijas dzimšanas dienai, kad skanēja suminājumi un likumsargi saņēma ziedus, viņu starpā nebija viena no pašiem galvenajiem gaviļniekiem – Ceļu policijas priekšnieka Madara Kleinberga, kuram piešķirts Iekšlietu ministrijas apbalvojums – Bronzas goda zīme. Viņš pašlaik Dānijā strādā kādā zvēraudzētavā, lai nopelnītu iztiku ģimenei. Tā kā Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieks M.Kleinbergs jau ilgāku laiku pilsētā nav redzēts un arī uz sumināšanu Rīgā 5.decembrī nebrauca, redakcija sazinājās ar likumsargu, lai uzzinātu, vai nav atgadījies kas nelāgs.

Uzzinātais šokēja. M.Kleinbergs pastāstīja, ka jau ceturto nedēļu strādā Dānijā. Viņš teica: "Dīrāju ūdeļādas, atbraucu piepelnīties sezonas darbos. Paņēmu bezalgas atvaļinājumu, lai varētu kaut ko ģimenei nopelnīt." Viņš atzīst, ka strādāt zvērsaimniecībā esot interesanti, un ar sarkasmu piebilst: "Tā nelabā smarža saucas "naudas smaka". Tā te smej. Tā arī ir, jo piecās dienās nopelnu apmēram tikpat, cik Latvijā mēnesī." Viņš stāsta, ka jūtoties nelāgi, ka "jābrauc kaut kur ārā pelnīties", taču citas izejas neesot redzējis.

Taujāts par to, kad un vai vispār atgriezīsies Liepājā un savā amatā, M.Kleinbergs pastāstīja, ka plāno zvēraudzētavā strādāt līdz 15.decembrim. Tomēr viņš neslēpj: "Dānijā paveras daudz iespēju. Saimnieks mani pat negrib laist mājās, lūdzas, lai palieku. Novērtējis, ka darbu izdaru ātri un kvalitatīvi, kamēr vietējie to dara lēnāk. Ir jādomā, ko darīt, ja mūsu valstī nekas neiet uz labo pusi."

Par ministrijas apbalvojumu viņš ir gandarīts. Tādēļ jācer, ka M.Kleinbergs nepārdomās un decembra vidū atgriezīsies darbā.

Vairāki M.Kleinberga bijušie kolēģi, kas nu jau vairs nestrādā policijā, par Ceļu policijas priekšnieka soli izsakās lakoniski: "Tas ir izmisuma solis. Ja augstai policijas amatpersonai jābrauc peļņā uz ārzemēm, tas rāda, ka šajā struktūrā kaut kas nav kārtībā."

Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis oficiāli vēsta, ka situācija iekšlietu struktūrās aizvien uzlabojas. Darbi gan rāda ko citu. Tika solīts, ka šā gada laikā policistu algas tiks palielinātas par aptuveni 100 latiem. Tas nav noticis. Tagad I.Godmanis sola likumsargu algas nākamajā gadā palielināt par 60 latiem.

Bijušais Liepājas Ceļu policijas darbinieks, Latvijas Apvienotās policistu arodbiedrības valdes loceklis Edgars Krūmiņš vērtē atzinīgi M.Kleinberga soli: "Viņš, būdams vadības pārstāvis, parāda reālo situāciju policijā. Te nu redzams, ka policists nevar izdzīvot ar to algu, ko Latvijā viņam maksā, nevar pabarot bērnus un uzturēt ģimeni." E.Krūmiņš stāsta, ka Kleinbergs nebūt nav pirmais Liepājas policists, kas devies peļņā uz ārzemēm. Šovasar vien divi Liepājas Policijas pārvaldes darbinieki atvaļinājuma laikā devušies uz ārzemēm lasīt zemenes, kur mēneša laikā nopelnījuši aptuveni piecas reizes vairāk, nekā strādājot savā darbā mājās. Krūmiņš pauž cerību, ka šoreiz, kad peļņā devies Ceļu policijas priekšnieks, vadītāji varbūt sadzirdēs likumsargu sāpi.

Arī Liepājas Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieka vietnieks Ingus Ukstiņš, kurš patlaban aizstāj M.Kleinbergu, piekrīt, ka viņa priekšnieka solis parāda – policistu darbs Latvijā nav pietiekami novērtēts. I.Ukstiņš pagaidām šādam solim neesot gatavs, bet par M.Kleinberga rīcību saka: "Tā ir viņa privāta izvēle." Liepājas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes priekšnieks Arturs Vaiteiks arī norādīja, ka Kleinbergs patlaban ir atvaļinājumā un tas, ko viņš dara atvaļinājuma laikā, esot Ceļu policijas priekšnieka privāta lieta. Plašāk komentēt padotā rīcību Vaiteiks nevarot, jo nupat atgriezies no atvaļinājuma.

Komentāri (151)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu