Gatavojas likvidēt Friča Bārdas Pociema pamatskolu (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

6. janvārī Limbažu novada pašvaldības domes apvienoto komiteju ārkārtas sēdē sprieda par ieceri līdz 31. augustam reorganizēt Friča Bārdas Pociema pamatskolu, pievienojot to Umurgas pamatskolai. Pociemā uz vietas domāts saglabāt vien pirmsskolas grupiņu kā Umurgas skolas struktūrvienību.

Par situāciju Pociema skolā informēja Izglītības nodaļas vadītāja Gaļina Karpova. Pērn maijā tur mācījās 60 skolēnu, bet septembrī 31, t.sk. 1. 4. klasēs kopā tikai 7. Pavasarī skolu absolvēs 9 devītklasnieki, tātad skaits samazināsies vēl krasāk. Skolā ir 11 pedagoģiskie kadri, no tiem pastāvīgā darbā direktore un 3 pedagogi. Ar Katvaru pagasta pārvaldes un novada pašvaldības atbalstu rudenī Pociemā izveidoja pirmsskolas grupu, ko apmeklē 1 piecgadnieks un 10 bērni vecumā no 2 līdz 5 gadiem. G. Karpova pastāstīja par skolas dīvaino rīcību ar pirmsskolas izglītības programmas licencēšanu. Licence bija derīga līdz 2008. gadam, skolas vadība ministrijā iesniedza dokumentus tās atjaunošanai un... aizmirsa. Pērn, kad pašreizējā direktores p.i. Valda Irmeja kārtoja jaunas licences saņemšanas dokumentus, izrādījās, ka licence 2 gadus nevienam nevajadzīga bija mētājusies Rīgā.

Bijušais Katvaru pagasta priekšnieks, tagad novada deputāts Mārtiņš Ritums Treimanis kā vainīgo skolēnu pazušanā nosauca... Ausekli, jo vasarā avīzē tika publicēta informācija par domes sēdē spriesto. Viņš iebilda pret pociemiešu pievienošanu Umurgas skolai, vecāki tāpat bērnus vedīs uz Limbažiem, kas ir izdevīgāk. G. Karpova piekrita, ka vecāki ir tiesīgi izvēlēties skolu savam bērnam, taču jau tagad padsmit Katvaru pagasta bērnu mācās Umurgā. Ja viņu būs daudz, pašvaldībai būs jādomā par transportu. Deputāts Aksels Roshofs atgādināja, ka visi pirms vēlēšanām solīja atbalstu mazajām lauku skolām: Varbūt reorganizācijai vajag ilgāku periodu, teiksim, 2 gadus, lai arī citas skolas var pārdomāt savas iespējas? Vaira Ābele atgādināja, ka paši deputāti taču vienojās par sarkano līniju 60 skolēniem kā minimālo skaitu, un skolas par to zina un var domāt. Ar balsu vairākumu (atturējās M. R. Treimanis un Velta Puriņa) domnieki nolēma reorganizācijas lēmumprojektu virzīt apstiprināšanai domes sēdē.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu