Ziedonim Caunem dāvā cūkas galvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv/TVNET kolāža

Otrdien Jelgavas novada Elejas iedzīvotājs Imants Valatkaitis Jelgavas novada domei atgādāja un dāvināja cūkas galvu, taču novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS) ar viņu nevarēja tikties, jo ārstējas slimnīcā.

Jelgavas novada domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone informēja, ka vakar pirms Jelgavas novada domes sēdes elejnieks Valatkaitis, kuram 26.janvārī bija izcēlies konflikts ar Cauni pie veikala, demonstratīvi bija atnesis cūkas galvu.

Viņš to vēlējies nodot Caunem, taču domes priekšsēdētājs kopš pirmdienas atrodas slimnīcā. Valatkaitis pašvaldības darbiniekiem atdevis atnesto dāvanu un palicis noklausīties domes sēdi. Valatkaitis domes sēdē nerunāja, pašvaldībā viņš uzvedās pieklājīgi, stāstīja Kaņepone.

Kaņepone informēja, ka novada mēram jau ilgāku laiku esot bažas par sirds veselību. Piektdien pēc liecināšanas saistībā ar konfliktu Elejā Caunem palicis slikti, bet kopš pirmdienas viņš atrodas stacionārā. Ārsti pārbauda viņa veselības stāvokli, un pagaidām nav zināms, cik drīz Caune atgriezīsies darbā. «Viņš bija pirmsinfarkta stāvoklī. Priekšsēdētājs jau iepriekš sūdzējās par problēmām ar sirdi un acīmredzot pēdējo dienu notikumi pasliktināja viņa pašsajūtu,» izteicās Kaņepone.

Valatkaitis aģentūrai LETA telefonsarunā pastāstīja, ka bijis nedaudz vīlies, ka nesastapa novada vadītāju. Cūkas galvu viņš nesis tieši Caunem, un tā bijusi kā simboliska dāvana no vairākiem novada iedzīvotājiem. «Elejas iedzīvotāji saziedoja šai cūkas galvai, lai tādā veidā simboliski pasmietos par novada pašvaldības vadītāju, kurš jau ilgāku laiku turpina smieties par iedzīvotājiem un kurš par apsmieklu padarījis visu Jelgavas novadu,» pauda Valatkaitis.

Kārtējā skandālā iesaistīts Ziedonis Caune

Elejnieks pastāstīja, ka konfliktā pagājušajā ceturtdienā nav Caunem izteicis neko tādu, ko viņš varētu tulkot kā draudus dzīvībai. Viņš tikai prasījis, lai Caune sagaida policiju, ko Valatkaitis izsaucis tāpēc, ka Caunes mašīnā kastēs pamanījis ievērojamu daudzumu sadalītas gaļas, bet no iedzīvotājiem bija dzirdējis, ka Caune, iespējams, bijis kārtējās apšaubāmās medībās.

«Tā vietā Caune, tikko padzirdēja, ka es zvanu policijai, steidzās aizbraukt. Es ar velosipēdu nostājos viņam ceļā, bet viņš man brauca virsū. Es pamuku malā, un Caunes vadītā automašīna pārbrauca manam velosipēdam,» skaidroja Valatkaitis. Tam, ka elejnieks neesot draudējis un tikai pieprasījis novada vadītājam, lai tas sagaida policiju, kura noskaidrotu novada pašvaldības dienesta automašīnā iekrautās gaļas izcelsmi, esot bijuši vairāki liecinieki.

Valatkaitis uzskata, ka Caune, apsūdzot viņu kriminālnoziegumā - dzīvību apdraudošu draudu izteikšanā - izvairās no atbildības.

26.janvāra vakarā Caune (ZZS) bija ieradies Valsts policijas Jelgavas iecirknī, lai liecinātu un lai rakstītu iesniegumu par domstarpībām ar Valatkaiti.

Policija izmeklēs vai Caune uzbraucis velosipēdistam

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka policijā saņemti divi iesniegumi saistībā ar vienu atgadījumu. Viens iesniegums ir no Valatkaiša par to, ka vakar Jelgavas novada Elejā, pie veikala, viņa velosipēdam uzbraukusi automašīna «Dacia Duster», par ko policijā sākta administratīvā lietvedība.

Savukārt otrs iesniegums ir no Caunes par viņam it kā izteiktiem draudiem, par ko sākts kriminālprocess. Pašvaldībā uzskata, ka novada iedzīvotājs esot provokatīvi izaicinājis Cauni ar nolūku apmelot. «Incidenta būtība raksturojama kā mēģinājums provokatīvi izaicināt priekšsēdētāja reakciju un mērķtiecīgi nodrošināt kārtējo apmelojumu epizodi. Caune uzreiz pēc starpgadījuma ir sniedzis policijā liecību,» aģentūrai LETA skaidroja Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Erno.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu