Nevēlas pieļaut Jehovas liecinieku nama būvēšanu Ogrē (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šonedēļ sabiedriskajā apspriešanā pret Jehovas liecinieku lūgšanu nama būvniecību Ogrē iesniegti 1500 parakstu. Sanāksmē iebildumus izteica gan iedzīvotāji, gan reliģisko konfesiju pārstāvji. Vietējie protestēja lielākoties pret pašu Jehovas liecinieku organizāciju kā tādu, nevis pret ēkas arhitektūru un izvēlēto būvniecības vietu, piektdien vēstīja LNT raidījums «Tautas balss».

Uz sabiedrisko apspriešanu šo ceturtdien, 15.martā, bija pulcējušies gan Jehovas liecinieku piekritēji, gan noliedzēji. Tikšanos uzmanīja Ogres pašvaldības policija.

«Mums Ogrē nevajag sektu, mums ir visas ticības, mums pietiek,» tā sanāksmē norādīja kāda Ogres iedzīvotāja. Savukārt kāds vecāks vīrietis pauda neapmierinātību, ka pie viņa vakarā ieradušies divi jaunieši un traucējuši, piedāvājot grāmatas.

Savukārt baptistu draudzes sludinātājs Dainis Panders vēlējās uzzināt, vai līdz ar lūgšanu nama uzcelšanu Jehovas liecinieki paliks šīs ēkas sienās, nevis dosies uz mājām, uzrunās iedzīvotājus ielās. Uz to Jehovas liecinieku pārstāvis vien atteica, ka Latvija ir demokrātiska valsts un šeit ir reliģisko uzskatu brīvība, tādēļ organizācija turpināšot uzrunāt cilvēkus ielās.

«Mēs esam pārliecināti, ka ļoti daudzi cilvēki pozitīvi reaģē gan Ogrē, gan citās pilsētās - labprāt lasa mūsu literatūru, un ļoti reti mēs satiekam neapmierinātus cilvēkus. Tie ir ļoti reti gadījumi, kad cilvēki ar mums nevēlas runāt,» tā intervijā «Tautas balsij» atzina Jehovas liecinieku pārstāvis Vjačeslavs Zaicevs.

Kā norādīja raidījums, luterāņu, katoļu un baptistu mācītāji uzsvēruši, ka Jehovas lieciniekiem vajadzētu aizdomāties, kāpēc iedzīvotājiem ir tik asa reakcija pret viņiem.

«Tā ir noslēgta organizācija, un arī cilvēki, kas ieiet šajā organizācijā, viņi tiek atšķelti no ģimenēm, īpaši jaunieši, kuriem parādās vecāku un ģimenes noliegums,» tā savu nostāju pamatoja Ogres Ev. luteriskās draudzes mācītājs Modris Īvāns.

Turpretim Zaicevs noraida pārmetumus un to, ka cilvēkiem Jehovas liecinieki neiet pie sirds. Viņaprāt, citu reliģiju pārstāvji protestējot pret lūgšanu nama būvniecību Ogrē citu iemeslu dēļ.

Zaicevs norādīja: «Mēs varam cilvēciski saprast to, ko viņi dara. Tāpēc, ka fakts ir tāds: ja kādā pilsētā ir ticis uzbūvēts Jehovas liecinieku sapulču nams, ir bieži noticis tā, ka daudzi šo reliģiju pārstāvji ir sākuši apmeklēt arī Jehovas liecinieku bībeliskās lekcijas. Tāpēc, iespējams, šo reliģiju pārstāvji nedaudz par to uztraucas.»

Taču Zaiceva sacīto noliedza luterāņu draudzes pārstāvis Ogrē, sakot, ka viņi Jehovas lieciniekos sāncenšus nesaskata kaut vai tāpēc vien, ka tie neesot kristieši. Tomēr Zaicevs «Tautas balsij» apgalvoja gluži pretējo, proti, ka Jehovas liecinieki ir kristiešu organizācija.

Jehovas liecinieki ir Latvijā reģistrēta reliģiska organizācija, kas šobrīd Ogres apkaimē īrē telpas. Tajā darbojas ap 100 Jehovas liecinieku. Kopumā Latvijā ir 14 juridiski reģistrētas šādas draudzes ar 16 uzbūvētiem lūgšanu namiem.

Patlaban Ogres Būvvaldei iesniegti 1500 paraksti pret Jehovas liecinieku lūgšanu nama būvniecību. Daži sabiedriskajā apspriešanā to nodēvēja par «baraku», kas ogrēniešiem nav nepieciešama.

Sabiedriskā apspriešana turpināsies līdz 3.aprīlim.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu