Jelgavā noteikti gripu ierobežojoši pasākumi

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARCEL VAN HOORN / ANP

Pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) sniegto atzinumu par gripas saslimstības līmeni, Jelgavā noteikti gripu ierobežojoši pasākumi.

Gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka

pagājušajā nedēļā Jelgavā bija 197,7 ar gripu sasirgušie uz 100 000 iedzīvotāju.

Pašvaldības rīkojums paredz stacionārajām ārstniecības iestādēm ierobežot apmeklētāju plūsmu pie pacientiem, kuri atrodas stacionārā. Personālam saskarsmē ar gripas slimniekiem ieteicams lietot elpceļus aizsargājošas maskas.

Savukārt izglītības, kultūras un interešu izglītības iestādēm rīkojums nosaka ierobežot ārpusklases un citus pasākumus un neplānot jaunus, ja tie notiek slēgtās telpās un saistīti ar vairāk nekā 50 dalībnieku pulcēšanos vienuviet. Izglītības iestādēm katru dienu jāsniedz informācija par iestāžu apmeklētību. Ja apmeklētība ir 60% no skolēnu skaita, izglītības iestādes vadītājam jānosaka karantīnas pasākumi.

Par pasākumiem gripas izplatības ierobežošanai Jelgavas pilsētas Pretepidēmiskā komisija lēma ceturtdien.

Jau vēstīts, ka saslimstība ar gripu četrās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī un Rēzeknē - sasniegusi epidēmijas apmērus un SPKC no 20.janvāra izziņojis gripas epidēmijas sākumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu