Jelgavas novada dome lems par pirmpirkuma tiesībām uz zemesgabalu jaunsardzes centra izveidošanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Jelgavas novada dome šodien plāno atbalstīt lēmumprojektu par pirmpirkuma tiesību izmantošanu zemesgabala «Veckastaņi» Zaļenieku pagastā iegādei. Teritorijā plānots ierīkot Zemgales mēroga jaunsardzes centru, iepriekš informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Pašvaldības īpašumā esošā būve - agrākā šautuve -, kas atrodas uz minētā zemesgabala, un līdzās esošie angāri ir avārijas stāvoklī, taču pašvaldība plāno īpašumu sakārtot saskaņā ar attīstības ieceri izveidot Zemgales mēroga jaunsardzes centru. «Tad attiecīgā zemes vienība iekļautos kopējā teritorijā, ļaujot tur īstenot kvalitatīvas civilās aizsardzības nodarbības un jaunsardzes treniņus,» skaidro Kaņepone.

Atsaucoties uz SIA «Aikos» iesniegumu ar rosinājumu izsniegt pirmpirkuma atteikumu, Jelgavas komiteju deputāti vienbalsīgi lēma par pirmpirkuma tiesību izmantošanu. Zemes vienība ir 1,4 hektārus plaša, tās vērtība ir 3200 eiro apmērā.

«Tā kā pašvaldībām ir pirmpirkuma tiesības, ja to administratīvajā teritorijā tiek pārdots nekustamais īpašums un tas ir nepieciešams pašvaldībai likumā noteikto funkciju pildīšanai, lēmām par iespēju sākt realizēt ļoti nozīmīgu projektu, proti, Zemgales mēroga jaunsardzes centru. Jau labu laiku novada pašvaldībai norit nopietnas sarunas ar Aizsardzības ministriju par jaunsardzes centra izveidi Zaļeniekos. Un, tā kā Zaļenieku skolas teritorijā jau ir atbilstoša infrastruktūra gan jaunsargu mācībām, gan treniņiem, tad loģisks solis šķiet jaunsarga kustību censties pilnveidot, visas Zemgales mērogā veidojot kvalitatīvu bāzes vietu un treniņvietu, kur apgūt arī šaušanas prasmes. Uz nekustamā īpašuma «Veckastaņi» atrodas pašvaldībai piederoša bijusī šautuve, kuru esam ieplānojuši atjaunot. Līdzās šautuvei plānots teritorijā arī ierīkot kazarmas. Tā būtu vieta, kur novada jaunsargi pulcētos uz mācību nometnēm. Šāda centralizācija palīdzētu veidot vienotu kopējo izpratni par Jaunsardzes kustību un pavērtu jauniešiem lielākas iespējas,» skaidro Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS).

Kaņepone informē, ka pērn Jelgavas novada pašvaldības būvvaldes inspektori, veicot esošās šautuves un angāru apsekošanu dabā, konstatēja, ka tie ir tehniski sliktā un bīstamā stāvoklī. Jau toreiz Jelgavas novada dome zemes īpašniekiem izteica piedāvājumu zemes gabalu atpirkt. Pirms gada zemes īpašnieki to noraidīja.

Patlaban nekustamais īpašums pieder divām privātpersonām. Plānots nekustamo īpašumu iegādāties par pirkuma līgumā norādīto nekustamā īpašuma atsavināšanas cenu 3200 eiro, samaksu veicot no pašvaldības budžetā paredzētajiem līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu