Madonas slimnīcas dzemdību nodaļai uzdāvināts 77 000 eiro vērts ultrasonogrāfs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pētera Avena labdarības fonds «Paaudze» Madonas slimnīcas dzemdību nodaļai uzdāvinājis 77 000 eiro vērtu ultrasonogrāfu «EPIQ5».

Kā aģentūru LETA informēja fonda pārstāve Inese Dābola, iekārta ir ērta lietošanai un tā būtiski uzlabo speciālistu darbu, ļaujot daudz efektīvāk veikt nepieciešamos izmeklējumus, precīzi noteikt diagnozi un laicīgi sākt nepieciešamo ārstēšanu. Tam ir augstas izšķirtspējas sistēma, kas paredzēta izmantošanai vispārīgas attēlveidošanas, invazīvās radioloģijas, kardioloģijas, asinsvadu sistēmas izpētes, dzemdniecības un ginekoloģiskās procedūrās un analīzēs.

«Viens no fonda mērķiem ir sniegt atbalstu mātes un bērna veselības nodrošināšanas jomā. Laicīga un profesionāli noteikta diagnoze ir viens no galvenajiem kritērijiem veiksmīgas ārstēšanas sākšanai. Tāpēc mēs vēlamies nodrošināt Madonas slimnīcā mūsdienīgu tehnoloģiju pieeju visiem pacientiem,» komentē labdarības fonda «Paaudze» dibinātājs Pēteris Avens.

Pēdējos gados Madonas slimnīcas dzemdību nodaļā vidēji notiek ap 500 dzemdībām gadā. Slimnīca sniedz ārstniecības pakalpojumus arī Gulbenes, Jaunpiebalgas un Balvu iedzīvotājiem, kas izvēlas ārstēties tieši pie Madonas slimnīcas ārstiem. 2007.gadā Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa ir saņēmusi īpašu nomināciju «Mazulim draudzīga slimnīca».

Kā uzsver slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artis Stuburs, medicīnā ir ļoti svarīgi neko nepalaist garām un pamanīt visas izmaiņas gan grūtniecības laikā, gan dzemdību laikā, gan pēcdzemdību periodā. «Esam gandarīti, ka ar Pētera Avena labdarības fonda ilggadēju atbalstu varam slimnīcā veidot drošu un mūsdienīgu vidi, piedāvājot labāko nepieciešamo aprūpi. Slimnīcas ārstu un darbinieku vārdā sakām paldies par šo atbalstu. Paldies par drošības sajūtu un cerībām, ko dāvājat tiem daudzajiem pacientiem, kuri saņem veselības aprūpes pakalpojumus Madonas slimnīcā,» pauž Stuburs.

Slimnīca Madonā dibināta 1931.gadā. Tā ir viena no 26 Latvijas neatliekamās medicīniskās palīdzības slimnīcām, kurā galvenokārt tiek sniegta veselības aprūpe bijušā Madonas rajona novadu pacientiem, savukārt lielo locītavu protezēšanu veic visas valsts pacientiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu