Mazsalacas novadā zemessargi apgūs uzdevumu izpildi apdzīvotās vietās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Armīns Janiks (Jaunsardzes un informācijas centrs)

Mazsalacas novada Ramatas un Sēļu pagastos notiks Zemessardzes mācības, kurās zemessargi apgūs spējas veikt taktiskos uzdevumus apvidū un apdzīvotās vietās, portāls TVNET uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

AM informē, ka šī gada 20.un 21.maijā Mazsalacas novada Ramatas un Sēļu pagastos Kalniņu ceļa un «Lejaspatmuižu» apkārtnē notiks Zemessardzes 22.kājnieku bataljona lauka taktiskais vingrinājums.

Vingrinājumā piedalīsies vairāk nekā 50 zemessargu, gūstot iemaņas uzbrukuma veikšanā vada sastāvā, ēkas ieņemšanā, patruļbāzes iekārtošanā, slēpņa veidošanā un pretslēpņa darbībās. Mācību mērķis ir pilnveidot zemessargu spēju vada un nodaļas sastāvā veikt taktiskos uzdevumus apvidū un apdzīvotās vietās.

Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija un imitācijas līdzekli. Ministrija vērš uzmanību, ka mācību munīcija rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību.

Zemessardze lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām. Lai netraucētu to norisi, iedzīvotāji tiek lūgti šajos datumos izvairīties no braukšanas vai pastaigām minētajā apvidū.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu