Jāņu dienā avārijās cietis 21 cilvēks; pieķerti 22 dzērājšoferi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Aizvadītajā diennaktī valstī ceļu satiksmes negadījumos cietis 21 cilvēks un divi gājuši bojā, informēja Valsts policijā. Pie stūres reibumā pieķerti 22 autovadītāji.

Kopumā aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 57 ceļu satiksmes negadījumi. No tiem 28 notikuši Rīgā un tās apkārtnē, 13 - Latgalē, septiņi - Vidzemē, pieci - Zemgalē un četri Kurzemē.

Savukārt reibumā pieķerti 22 autovadītāji. Astoņi dzērājšoferi pieķerti Zemgalē, septiņi - Latgalē, pieci - Rīgā un divi Kurzemē. Galvaspilsētā vēl diviem šoferiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par atrašanos pie auto stūres narkotisko vielu iespaidā.

Tāpat 180 autovadītājiem sastādīti pārkāpuma protokoli par ātruma pārsniegšanu, no tiem visvairāk Zemgalē - 53 un Vidzemē - 38. Rīgas reģionā un Latgalē šādi bijusi katrā pa 30 autovadītājiem, bet Kurzemē - 29.

Kopā ceļu satiksmes jomā sastādīti 429 administratīvo pārkāpumu protokoli.

Jau vēstīts, ka Jāņu dienas rīts uz Latvijas ceļiem bijis traģisks - autoavārijās dzīvību zaudējuši divi cilvēki.

Viens traģisks satiksmes negadījums Jāņu dienas rītā notika plkst.6.23 Saldus novada Rubas pagastā, kur automašīna «VW Caravelle» nobrauca no ceļa un apgāzās, kā rezultātā dzīvību zaudēja viena persona, pastāstīja Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordinācijas biroja priekšniece Vineta Mistre.

Savukārt plkst.7.40 Krāslavas novada Indrās automašīnas vadītājs netika galā ar auto vadību, automašīna iebrauca grāvī, apgāzās un atsitās kokā. Avārijā gāja bojā viena no personām, kas atradās automašīnā, bet otra persona guvusi miesas bojājumus un nogādāta slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu