Pierobežā dekoderus nemaz negrib, jo vairāk Krievijas kanālu (82)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/rutter

Sanāk daudzreiz lasīt internetā ziņas, cik negatīvi Krievijas TV ietekmējot Latvijas iedzīvotājus. Pie interneta tieku vai nu vietējā pagasta bibliotēkā, vai aizeju pie drauga. Pats esmu no Dagdas novada. Studēju un strādāju gadījuma darbus. Līdz ar to ienākumi man ir niecīgi.

Mājās man ir parastais LG televizors ar analogo jumta decimetru TV antenu.

Diemžēl līdzekļu trūkuma dēļ nevaru atļauties paņemt no Lattelekom dekoderu

un nevaru atļauties arī maksāt ikmēneša maksu, lai nu skatītos mūsu LNT, TV3.

Tad nu esmu spiests skatīties arī Krievijas TV kanālus, kurus varu uztvert bez maksas un pie tam ar vecu jumta antenu.

Ko lai saka? Krievijas TV kanāliem ir saturīgas pārraides, dažādi TV šovi, koncerti, filmas, seriāli, saturīgi ziņu bloki.

LNT un TV 3 paši vainīgi, ka pārgāja maksas apraidē.

Kāpēc tad LNT un TV3 pārgāja uz maksas apraidi? Lai viņiem būtu mazāk auditorijas, lai trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem nebūtu pieejams viņu rādītais TV saturs.

Līdzīga situācija ir arī maniem kaimiņiem. Dažiem kaimiņiem ir iegādāts dekoders,

bet atkal problēma - nav naudas Lattelekom Virszemes TV ekonomiskās pakas abonēšanai.

Tad arī kaimiņi ir uzlabojuši saviem spēkiem savas decimetru TV antenas un

skatās Krievijas TV kanālus savos televizoros pilnīgi bez maksas.

Daudzi nemaz vairs negrib dekoderus, jo vairāk kanālu

Daudzi nemaz nevēlas iegādāties TV dekoderus, jo bezmaksas apraidē ir redzami vien tikai pieci nacionālie kanāli, bet no Krievijas mēs ar parastajām jumta decimetru āra antenām varam skatīties ap 10 Krievijas TV kanāliem, pie tam bez maksas.

Līdzīga situācija arī ir ar radio uztveršanu. Daudziem mājās vēl glabājas padomjlaiku radiouztvērēji, kuriem ir iebūvēti vidējie viļņi un garie viļņi. Kā jau zināt, pievienojot parastu trīs metrus garu drāti, var brīvi vidējos viļņos uztvert bez traucējumiem visā Latvijas pierobežā vairākas Krieviski raidošās stacijas no Krievijas, Baltkrievijas, kā Golos Rossiji, Vesti un citas.

Mēs, pierobežas iedzīvotāji, arī turpināsim skatīties Krievijas TV kanālus, jo mums nav citas iespējas

un citas izvēles. Jo te lielākā daļa dzīvo trūcīgi un labākajā gadījumā kaut kur piestrādā un nopelna tik, lai samaksātu komunālos rēķinus, lai palaistu bērnus skolā.

Kāds tad būtu risinājums no Latvijas valsts, ja jau pati valdība atļāva LNT un TV3 pāriet maksas apraidē un tāpat atslēdza Latvijas radio apraidi vidējos viļņos?

Ar cieņu Māris no Dagdas

Komentāri (82)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu