Cilvēki satraucas par Centrālās stacijas ēkas drošību. Vai tam ir pamats?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nav pamata cilvēku satraukumam par Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas ēkas drošību, portālam TVNET apgalvoja «Latvijas dzelzceļa» pārstāvis, komentējot lasītājas izteiktās bažas par kompleksa stabilitāti.

Portāla TVNET lasītāja Eva rakstīja: «Mani satrauc Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas ēkas drošība, pareizāk sakot, tā daļa, kas tika izbūvēta tieši zem sliedēm. Vai, būvējot veco stacijas ēku, bija plānots tur ierīkot kafejnīcas un veikalus?

Bieži iepērkoties «Dino Zoo» veikalā, esmu novērojusi, ka reizēm tur ieplūst kodīga smaka no dīzeļvilcieniem. Prasot pārdevējai, kas tas ir, saņēmu atbildi, ka ventilācijas caurules ir izvietotas starp sliedēm, gadās, ka dīzeļvilcieni ilgi stāv un daļa izplūdes gāzu nonāk ventilācijā.

Vai tie izmeši nebojā cilvēkiem veselību? Vai tas ir normāli?

Un cik bieži notiek šā objekta drošības pārbaude?

Jo, klausoties to vilcienu dārdoņu virs galvas un ņemot vērā celtniecības kļūdas, kas mēdz gadīties, varbūt tas ir pāris gadu jautājums, kad balstošās sienas būs izdrebinātas un vairs neturēs slodzi?»

Ēku regulāri pārbauda

Centrālās stacijas ēka pieder VAS «Latvijas dzelzceļš». Tā preses sekretārs Māris Ozols TVNET sacīja, ka atbildīgie darbinieki seko līdzi objekta drošībai un

nav nekāda pamata cilvēku satraukumam par ēkas drošību.

Viņš norādīja, ka Rīgas centrālās dzelzceļa stacijas ēka ir valsts stratēģiskās nozīmes objekts un tāpēc uzņēmums par tā drošību atbild dažādu institūciju, tostarp Drošības policijas priekšā.

Ēka tiekot regulāri pārbaudīta. Visas komunikācijas un sistēmas esot atbilstošas visaugstākajiem standartiem.

Par ēkas drošību liecinot arī atbildīgo darbinieku operatīvā reakcija potenciāli bīstamās situācijās.

Savukārt tirdzniecības centra «Origo» apsaimniekotāja SIA «Linstow Center Management» pārstāve Evija Ansonska norādīja, ka tirdzniecības centrs «Origo» ir projektēts, uzcelts un tiek ekspluatēts saskaņā ar visām Latvijas likumdošanas normām.

Projektējot ēkas, nekādas papildu prasības sakarā ar dzelzceļa tuvumu no atbildīgajām institūcijām netika izvirzītas.

Visi ēkas risinājumi tika skaņoti ar uzraugošajām valsts un pašvaldības institūcijām, kā arī «Latvijas dzelzceļu», kam pieder stacijas ēka.

«Visas tirdzniecības centra drošības sistēmas tiek uzturētas darba kārtībā atbilstoši likumdošanas prasībām.

Regulāri tiek veiktas ēku tehniskās pārbaudes ar mērķi novērtēt tirdzniecības centra inženiersistēmu tehnisko stāvokli. Par drošību rūpējamies regulāri, rīkojot evakuācijas mācības darbiniekiem un nomniekiem,» viņa apgalvoja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu