Pircējs veikalā trako par aizdomīgu doktordesu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Kāds TVNET lasītājs pauda sašutumu par veikalā iegādātu doktordesu, kurai tajā pašā dienā beidzās derīguma termiņš. Savukārt veikalā solīja darīt visu iespējamo, lai pēc iespējas mazāk būtu preču ar esošās dienas termiņu.

TVNET lasītājs Mārtiņš 13.aprīlī rakstīja: «Vakar vakarā Rimi veikalā Valdeķu ielā iepirkos un aizgāju mājās. Pavēlu vakarā, ap 22.00, vēlējos pagatavot maizītes, ko paņemt līdzi uz darbu, bet, par nelaimi, konstatēju, ka esmu 12. datuma vakarā iegādājies doktordesu ar tās pašas dienas termiņu.

Protams, es vēl saprastu un pievērstu uzmanību desu marķējumam-termiņam, ja šim produktam būtu samazināta cena.

Vīlies un sašutuma pilns zvanīju uz Rimi Valdeķi un runāju ar vadītāju, bet viņa atteica, ka viss ir normāli un viņa nesaprot problēmu.

Tā kā manam bērnam, kam šobrīd ir mazāk nekā divi gadiņi, ļoti garšo desa, būtu iedevis šķēlīti un viņš būtu saindējies!

Aizgāju uz veikalu, lai risinātu šo problēmu, un veikalā skaļi diskutēju šo tēmu ar vadītājiem un darbiniekiem. Diskusijā sāka piedalīties arī, protams, apsargs, jo saprata, ka es mierā nelikšos.

Diskusijas karstumā viena krievu tautības sieviete mani uzrunāja un pasniedza Hanzas maiznīcas maizi ar 12. datumu - beigušos termiņu, kas atradās viņu tirdzniecības plauktos.

Es zvanīju Rīgas PVD, kur man atbildēja, ka saistībā ar desu likums nav pārkāpts.

Viņa piebilda, ka tas neesot, protams, korekti, un viņi saprata mani, un teica, ka tad jāmaina likums.

Bet par to maizi - ka 13. datumā veikalā tirgo 12. datuma maizi - solīja aizsūtīt pēc iespējas ātrāk uz Valdeķu Rimi PVD inspektorus pārbaudīt termiņus.

Protams, kad vēlējos veikalā fotografēt preci ar beigušos termiņu, apsargs man to neļāva, pamatojot ar to, ka veikalā nedrīkst ne filmēt, ne fotografēt..

Vēlos, lai šo rakstu arī izlasa mūsu tautas kalpi jeb deputāti un, iespējams, pieņem kādu likumu, kas nosaka pārtikas aprites noteikumus,

lai netirgotu tās pašas dienas preci, vismaz lai tad termiņu uzliek ar lieliem burtiem vai sakārto atsevišķos plauktos..»

Savukārt SIA «Rimi Latvia» vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija notikušo komentēja šādi: «Mums ir svarīgi, lai nekādā gadījumā nebūtu pircējiem pieejama prece ar beigušos derīguma termiņu, ko mēs cenšamies stingri kontrolēt.

Mēs tirgojam preci, ņemot vērā visas Latvijas Republikas likumdošanas prasības, un pašapkalpošanās veikalā pircējam ir iespēja izvēlēties.

Protams, mēs no savas puses darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai pēc iespējas mazāk būtu prece ar esošās dienas termiņu!»
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu