«Man paliek žēl, kad vēlu vakarā ieraugu meitas nogurušās un glāžainās acis»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

«Tas ir pilnīgi nenormāli, ka mūsdienu skolēniem darba slodze ir gandrīz divreiz lielāka nekā viņu vecākiem,» tā raksta kāda TVNET lasītāja, norādot, ka bērniem jāpilda ļoti daudz mājasdarbu. Viņa uzskata, ka šobrīd mājasdarbu daudzums ir pārāk liels. Savukārt daļa citu vecāku ir pretējās domās un uzskata, ka mājasdarbi ir vajadzīgi.

TVNET lasītāja Antra, kuras meita mācās 7.klasē, rakstīja, ka mājasdarbu ir ļoti daudz.

"Mūsu skolā ir ļoti lielas klases - pat ar 30 bērniem-, tāpēc skolotāja nepagūst stundās strādāt ar visiem bērniem. Stundās nepaspēto bieži vien uzdod uz mājām. It kā jau tas ir labi, jo palīdz nostiprināt zināšanas par skolā mācīto. Es to saprotu un tam piekrītu, bet vienīgais negatīvi, ka katrs konkrētais skolotājs savu priekšmetu uzskata par vissvarīgāko un

vienā priekšmetā uzdod tik daudz mājasdarbu, it kā uz citām stundām nebūtu jāmācās.

Neesmu pret mājasdarbiem, bet vēlētos, lai bērniem nebūtu visu vakaru jāpavada pie grāmatām, mācoties uz nākamo dienu. Jūtu, ka mācību gada sākumā bērniem vēl ir spēka izpildīt uzdoto, bet pavasara pusē viņos zūd enerģija, motivācija un vēlēšanās.

Godīgi sakot, man paliek žēl, kad vēlu vakarā ieraugu meitas nogurušās un glāžainās acis.

Pie mācībām viņa sēž un mokās ne tikai darba dienu vakaros bet arī brīvdienās un svētkos."

TVNET lasītāja Ināra, kurai ir 6 mazbērni, rakstīja: "Es katru dienu redzu, kā viņi mācās un cīnās ar miegu. Jaunākajās klasēs mājas darbu vēl nav tik daudz kā vecākajās.

Lai uzturētu arī stāju un veselību, manas mazmeitas 4 reizes nedēļā apmeklē arī tenisa nodarbības.

Lai saņemtu labas atzīmes skolā, ir spiestas mācīties pat vēlās vakara stundās.

Dažreiz gulēt dodas krietni pēc pusnakts. Bet, ja ir jāraksta tagad tik modernie skolas projekti, tad vispār gulēt sanāk tikai dažas stundas.

Tas ir pilnīgi nenormāli, ka mūsdienu skolēniem darba slodze ir gandrīz divreiz lielāka nekā viņu vecākiem. Ir tāda sajūta, ka visas mācību programmas un to apgūšanas procesus plāno bērnu ienaidnieki, tas grib jauno paaudzi vai nu iznīcināt vai padarīt par slimiem.

Vai arī iespējams, ka šie plānotāji skolā bijuši nesekmīgi un tagad atriebjas mūsu bērniem?"

Savukārt TVNET lasītājs Aivars, kurš ir divu dēlu un trīs mazbērnu vectēvs, rakstīja: "Esmu par skolas mājasdarbiem. Skolēni, it sevišķi jaunāko klašu skolēni, bieži vien ir ar visādiem kompleksiem. Un tāpēc

skolā, mācību stundas laikā, ne vienmēr izdodas izprast skolotājas skaidroto vielu,

un skolēns, vienkārši kaunoties no saviem klases biedriem par skaidrotā neizpratni, paliek ar nesaprastu uzdoto vielu.

Te tieši ir vajadzīgi mājas darbi un vecāku palīdzība. Un bez tās nemaz nevar iztikt. "

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu