Ja neizlasīsi, palaidīsi garām ko svarīgu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Klāt garās brīvdienas. Beidzot mūs lutina īsts pavasaris, kas atmodina svētku sajūtu. TVNET aicina ļauties senajām tradīcijām, arī nelielām vaļībām un izbaudīt šīs brīvdienas tieši tā, kā to vēlies Tu! Domājot par saviem lasītājiem, esam sagatavojuši daudz interesantu rakstu, apskatu un padomu radošākai atpūtai. Ceram, ka svētku dunā atradīsi laiku arī tiem.

Lasāmviela brīvdienām

Mūsu žurnālists Kaspars Zaviļeiskis piedāvā jums lielisku interviju ar režisoru Pēteri Krilovu – Latvijas teātra un arī kino leģendu, Latvijas Kultūras akadēmijas profesoru.

Savukārt sestdien uzzināsi, kā rīdzinieks Vladimirs Žilkins vienatnē pieveica Arktisko taku, bet svētdien iepazīstināsim ar pašdisciplīnas un kustības mākslu - parkūru. Daži parkūra entuziastus sauc par huligāniem, citi pat izsauc policiju, bet pats savu viedokli varēsi izteikt, izlasījis TVNET reportiera Kalvja Bormaņa rakstu.

TVNET mūzikas sadaļas saimnieks Jānis Žilde, kā allaž, rūpējas par skanīgu fonu svētku noskaņai. TVNET mūzikas sadaļa ir mūsu lepnums un, šķiet, liekus komentārus neprasa. Tā allaž ir ar labu gaumi un lielisku intuīciju, atrodot jaunus, plašākai publikai vēl neatklātus māksliniekus. Lieldienu brīvdienās TVNET Mūzika piedāvās jau deviņpadsmito rubrikas "Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem" daļu, kurā atradīsiet gan interesantu soulmūziku, gan alternatīvā kantri, deju un rokmūzikas jaunākās pērles.

Kā svinēsi pavasara atmodu?

TVNET žurnāliste Santa Kvaste visas svētku dienas jums atgādinās par svētku rituāliem un kopā ar foto redaktori Felīciju Vērzemnieci dosies galvaspilsētas Lieldienu līksmēs, par kurām atradīsiet reportāžas un bildes TVNET lapās. Santa arī gatavojas atklāt jums kādu Latvijas zinātnieku noslēpumu - viņi ir radījuši 80 kg vieglu un bez benzīna vadāmu automašīnu. Par tās izmantošanu ikdienā speciālistu domas gan vēl dalās.

Vai esat izdomājuši, kā svinēsiet pavasara atmodu? Vai krāsosiet olas, rīkosiet "kaujas" un ripināšanas sacensības, vai dosieties meklēt Lieldienu zaķi Ķīpsalā notiekošajās "Pūkainajās dienās"? Vai varbūt, liekot aiz auss, ka meteorologi prognozē saulainas un siltas brīvdienas, dosieties ārpus pilsētas izvēdināt galvu un dvēseli, lai izbaudītu plauksmes prieku? Ierosmes meklējiet TVNET Sieviešu un Izklaides sadaļās vai visdrīzāk katrs sevī... Bet, ja savus mīļos vēlaties palutināt ar ko īpašu, pagatavojiet pashu vai kādus citus Gerdas Pulkstenes ieteiktos Lieldienu gardumus.

Ja tāpat kā Mārtiņš Otto esat kino cienītāji, tad pēc aktīvi pavadītas dienas dabā varat atslīgt kino krēslos un noskatīties, piemēram, "Krēslas" režisores Katrīnas Hārdvikas (Catherine Hardwicke) jaunāko darbu "Red Riding Hood" ("Sarkangalvīte"). Pirms tam gan iesaku izlasīt, ko Mārtiņš par šo kinolenti saka. Pēc filmas noskatīšanās viņš redakcijā atgriezās ar vārdiem - kas, pie velna, Hārdvikai ir ar tiem puskailajiem jauniešiem un seksu ar vilkačiem?

Nepalaid neko garām!

Nenogurdināmi roku uz pulsa turēs arī mūsu ziņu cilvēki Zane Rutkovska, Linda Miltiņa, Ingars Tenis un Jānis Tereško. Viņi nepamanītam neļaus paslīdēt garām nevienam svarīgam notikumam Latvijā un pasaulē. Vari droši mums uzticēties!

Arī sporta ziņu puiši Gatis Kreceris un Dāvis Pabērzs informēs par visām sportiskajām uzvarām un zaudējumiem, kā arī neļaus atslābt Latvijas hokeja valstsvienībai, kura teju jau dodas uz Slovākiju. Ar spēļu kalendāru, turnīra tabulu, Latvijas izlases sastāvu un fanu aktivitātēm jau tagad varat iepazīties speciālajā sadaļā Bratislavā gaidāmajam pasaules hokeja čempionātam.

Rozīnīte

Vēl nedaudz aizsteidzoties notikumiem priekšā, nevaru atturēties, jums nepastāstot, ka arī pēc svētkiem jūs gaida kas īpašs, kas no Lieldienu šūpoļu nestabilās sajūtas neļaus atgūties dažam labam senam politiķim. Par to parūpēsies mūsu nopietnais, ar veselīgi sarkastisku humoriņu apveltītais politisko apskatu un komentāru veidotājs, kā arī lielisks mans palīgs Toms Ostrovskis.

Nesēdi ar laptopu klēpī. TVNET brīvdienu ceļvedis piedāvā pasākumus dabā

Taču nevēlamies jūs noturēt istabā ar TV pulti vai datorpeli rokā, tāpēc esam sagatavojuši garu pasākumu sarakstu visdažādākajām gaumēm, ar kuru vari iepazīties mūsu nedēļas brīvdienu ceļvedī.

Arī TVNET dabai draudzīgā sadaļa Zaļā zeme šajā nedēļas nogalē nenogurstoši vēsta par siltu pavasarīgu laiku, tāpēc atstājiet mājas rūpes, varbūt arī tradicionālo milzīgo izēšanos un dodieties pastaigā pa parku, pa mežu, gar jūru vai pavērot pavasara palus skaistajās Latvijas upēs. Starp citu, bērzu sulas šogad ir īpaši gardas un putnu dziesmas pēc garās ziemas skan līksmāk nekā jebkad. Pa ceļam pabužini aiz auss sastapto duksi un iepriecini bērnus, izšūpinot tos šūpolēs.

Un vēl...

Lai gan atkal populāras ir kļuvušas vecās labās apsveikuma kartīšu sūtīšanas tradīcijas, ļaujam jums būt mūsdienīgiem un savus draugus svētkos apsveikt ar uzlabotā TVNET e-pasta palīdzību. Reģistrējies un noteikti to nenožēlosi.

Svini prātīgi

Nevaram jums neatgādināt, ka svētki ir arī mūsu glābšanas dienestiem. Lai gan tie strādās pastiprinātā režīmā un rūpēsies par satiksmes un uguns drošību, tomēr neliksim viņiem strādāt pārāk daudz - kūlu nededzināsim, braukšanas ātrumu nepārsniegsim un bērnus piesprādzēsim speciālos auto sēdeklīšos! Šūpojieties droši, brauciet prātīgi un ēdiet un dzeriet ar mēru!

PRIECĪGAS, SAULAINAS UN LAISKAS BRĪVDIENAS KOPĀ AR TVNET!

Foto: TVNET
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu