Protestē pret homoseksualitātes skaidrojumu mācību grāmatā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāku reliģisko organizāciju un baznīcu pārstāvji nosūtījuši vēstuli premjeram Valdim Dombrovskim un izglītības un zinātnes ministram Rolandam Brokam, izsakot protestu par 9.klases mācību grāmatā ietverto skaidrojumu par homoseksualitāti, TVNET informēja fonds "Moral Revolution".

Reliģisko organizāciju pārstāvji valsts amatpersonām nosūtītajā vēstulē norāda, ka sociālo zinību grāmatā 9.klasei, kas apstiprināta Izglītības un zinātnes ministrijā (IzM), atrodama intervija ar psiholoģi Jolantu Cihanoviču, kur tiek atbildēts uz jautājumiem par homoseksualitāti. Psiholoģe apgalvojot, ka “tagad ārsti uzskata homoseksualitāti par normālu seksualitātes aspektu”; “homoseksualitāte nav slimība”, “sabiedrībā ir 8-10% homoseksuāli orientētu cilvēku”.

Kā norāda vēstules autori, intervijā kopumā tiek vēstīts, ka homoseksualitāte ir tikpat normāla kā tradicionālas attiecības starp vīrieti un sievieti.

"Minētajā mācību grāmatā tiek publicēts viennozīmīgs apgalvojums, ka homoseksualitāte ir normāla, tādējādi bērniem tiek pasniegts vienpusējs ģimenes vērtību iznīcinošs viedoklis. Līdz ar to atklāti tiek grauts ģimenes un laulības institūts, kas ir nācijas pastāvēšanas pamats. Ņemot vērā Latvijā šobrīd esošo kritisko demogrāfisko situāciju, lūdzam šim jautājumam pievērst pastiprinātu uzmanību, " uzsvērts vēstulē.

Vēstuli amatpersonām parakstījuši luterāņu un katoļu baznīcu pārstāvji - Zbigņevs Stankevičs un Jānis Vanags, kā arī baptistu līderis Pēteris Sproģis. To parakstījušas arī "Prieka vēsts", Septītās dienas adventistu draudzes, "Jaunās paaudzes" un citu reliģisko un vairāku sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu