ZRP: Dzintara izteikumi par 16.martu ir bezatbildīgi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdera Raivja Dzintara šā rīta paziņojumi, ka apvienība neliegs saviem ministriem piedalīties 16.marta atceres pasākumos, ir bezatbildīgi, uzskata Zatlera reformu partija.

Nacionālajai apvienībai jāatzīst, ka nav okupantu

"Ministru piedalīšanos 16.marta pasākumos uzskatām par pilnīgi nepieņemamu, kā arī uzstājam, ka nacionālā apvienība ievēro visas pirmdien parakstītās vienošanās," informēja ZRP pārstāve Daiga Holma.

ZRP norāda, ka VL-TB/LNNK skaidri jāatzīst gan to, ka neviena Latvijas iedzīvotāju grupa nav nedz juridiski, nedz morāli atbildīga par PSRS okupāciju Latvijā un tās sekām, gan to, ka ne uz vienu iedzīvotāju grupu nav attiecināms jēdziens "okupants".

Tāpat nacionālajai apvienībai ir jāapņemas nevirzīt valdībā vai caur referendumu nesaskaņotas likumdošanas iniciatīvas, kas skar valsts finansēto mazākumtautību izglītību un bilingvālās izglītības modeli, uzsver ZRP.

Kaitējums starptautiskajai reputācijai

Arī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir pret valdības ministru iespējamu iesaistīšanos 16.marta pasākumos, jo tādējādi tiek nodarīts kaitējums valsts starptautiskajai reputācijai, informēja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke.

"Nav pieļaujams, ka Latvijas valdības ministri ar savu rīcību nodara kaitējumu valsts starptautiskajai reputācijai neatkarīgi no datuma. Domāju, ka arī ministru iesaistīšanās 16.marta aktivitātēs no šā viedokļa nav apspriežama," sacījis Dombrovskis.

Premjers šādi reaģējis uz Dzintara šā rīta paziņojumiem, ka apvienība neliegs saviem ministriem piedalīties 16.marta atceres pasākumos.

Līdzīga nostāja par 9. maija pasākumiem

Līdzīga nostāja Dombrovskim ir arī attiecībā uz 9.maija pasākumiem, kuros valdības ministriem nevajadzētu piedalīties, norādīja Panke.

Savukārt Dzintars norādīja, ka šādus rīkojumus Ministru prezidents neesot tiesīgs dot, un aicināja šo jautājumu "palikt malā", jo tagad esot risināmas daudz svarīgākas lietas. "Šķiet, ka Dombrovskim nevajadzētu noteikt, kuros pasākumos ministriem vajadzētu piedalīties vai ne," izteicās Dzintars.

Karavīrus vienmēr godināšot

Viņš uzsvēra, ka nacionālā apvienība ir vienmēr godinājusi mūsu karavīrus - gan 11.novembrī, gan 16.martā. "Mēs šajos pasākumos nevienu nespiežam piedalīties un arī nevienam to neliedzam," norādīja Dzintars.

VL-TB/LNNK līderis aicināja šo jautājumu neuztvert kā tirgošanās objektu koalīcijas sarunās un šaubījās, vai tas ietekmēšot jaunās valdības veidošanu, jo esot daudzas būtiskākas lietas, par ko strīdēties.

Runājot par ZRP paustajām bažām, ka VL-TB/LNNK tikai formāli ir piekritusi ZRP piedāvātajām reformām, bet patiesībā nemaz negrasās tās atbalstīt, šorīt intervijā telekanālam LNT Dzintars skaidroja, ka partija tiešām neesot gatava akli pieņemt jebkādus partneru priekšlikumus tikai tāpēc, ka tie ir piedāvāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu