Cēsu novada senioriem divi braucieni mēnesī sabiedriskajā transportā pašvaldības teritorijā būs bez maksas (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

No 1.maija 75 gadu vecumu sasniegušiem Cēsu novada senioriem divi braucieni mēnesī sabiedriskajā transportā pašvaldības teritorijā būs bez maksas, informēja pašvaldībā.

Lai uzlabotu Cēsu novada senioru mobilitātes iespējas, pašvaldība apstiprinājusi noteikumus par sabiedriskā transporta braukšanas atvieglojumiem.

Atvieglojumi tiks finansēti no pašvaldības budžeta, un tie paredz atlaides 100% apmērā par diviem braucieniem kalendārajā mēnesī sabiedriskajā transportā pašvaldības norādītajos maršrutos, ko nodrošina pašvaldībai piederošais pasažieru pārvadātājs AS "CATA".

Lai saņemtu šos atvieglojumus, personas vecumā no 75 gadiem, kuru dzīves vieta ir deklarēta Cēsu novadā, varēs izmantot elektroniskās abonementa kartes, kas apliecina viņu tiesības saņemt piemēroto atlaidi. Kartes izsniegšanu un atvieglojumu piešķiršanu no 1.maija organizēs Cēsu novada Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri vai apvienību pārvaldes.

Senioriem jādodas uz Cēsu novada valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centru vai apvienības pārvaldi, jāuzrāda personas apliecinošs dokuments, jāiesniedz iesniegums par atvieglojumu piešķiršanu un elektroniskās abonementa kartes saņemšanu.

Apvienību pārvaldes vai Valsts un pašvaldības vienotie klientu apkalpošanas centri iesniedz "CATA" informāciju par braukšanas maršrutu un iekāpšanas/izkāpšanas pieturas vietu nosaukumu un braucienu skaitu mēnesī.

Pārvadātājs izgatavo elektronisko abonementa karti, kas ir derīga divus gadus. Elektroniskā abonementa karte tiek izsniegta bez maksas. Ja elektroniskā abonementa karte izmantošana pārsniedz divus braucienus mēnesī, karte tiek bloķēta.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu