Krievijā aizturēts žurnālists Sergejs Kareļins, kuru apsūdz sadarbībā ar Korupcijas apkarošanas fondu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sergejs Kareļins
Sergejs Kareļins Foto: AP/Scanpix

Murmanskas apgabalā aizdomās par sadarbību ar Alekseja Navaļnija dibināto Korupcijas apkarošanas fondu (FBK) aizturēts žurnālists Sergejs Kareļins, ziņo “Guardian” un Associated Press.

Žurnālists tika aizturēts 26. aprīlī. Nākamajā dienā tiesa viņam piemēroja apcietinājumu.

41 gadu vecajam Kareļinam ir Krievijas un Izraēlas pilsonība. Žurnālists ir sadarbojies ar Deutsche Welle un Associated Press.

“Associated Press ir ļoti nobažījusies par Krievijas video žurnālista Sergeja Kareļina aizturēšanu. Mēs meklējam papildu informāciju,” paziņoja aģentūra.

Kā ziņo aģentūra AP, Kareļins tiek apsūdzēts par foto un video materiālu sagatavošanu publicēšanai YouTube kanālā “Navaļnijs LIVE”, ko izmanto Korupcijas apkarošanas fonda satura publicēšanai. Pagaidām nav zināms, par kādiem materiāliem ir runa.

Maskavas pilsētas tiesa 2021. gadā atzina Korupcijas apkarošanas fondu un politiķa Alekseja Navaļnija štābu par “ekstrēmistu organizācijām”.

Ar šādu pašu apsūdzību dienu iepriekš tika arestēts žurnālists Konstantīns Gabovs, kurš strādā par producentu ziņu aģentūras Reuters ziņu dienestā. Saskaņā ar Maskavas tiesu preses dienesta sniegto informāciju viņš ir apsūdzēts par dalību “ekstrēmistu kopienā” (Kriminālkodeksa 282.1 panta 2. daļa).

Aprīļa sākumā tika ziņots, ka Krievijā vismaz 53 cilvēki ir kļuvuši par apsūdzētajiem krimināllietās, kas saistītas ar FBK. Viņi tiek vajāti par ierakstu pārpublicēšanu sociālajos tīklos, uzrakstiem sniegā vai 200 rubļu ziedojumiem. 2024. gada pirmajos trīs mēnešos par iespējamu saistību ar FBK kriminālvajāti deviņi krievi. Viņu vidū ir programmētājs Aleksejs Maļarevskis un izdevuma “Sota” žurnāliste Antonina Favorskaja. Maļarevskis tika notiesāts uz septiņiem gadiem soda izciešanas kolonijā, apsūdzēts par ziedojumiem FBK un par sadarbību ar Navaļnija “pagrīdes štābu”. Favorskaja tika arestēta un tiesāta par ierakstu publicēšanu FBK platformās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu