Āboltiņa: Zaķa auto lieta - vēlme destabilizēt koalīciju (259)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Informācijas izplatīšana par «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Dzintara Zaķa (V) automašīnas iegādi ir saistīta ar to, ka ir ieinteresēti spēki vai cilvēki, kuriem ir vēlme panākt, lai koalīcijā būtu nestabilitāte, uzskata Saeimas priekšsēdētāja un «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa šodien žurnālistiem sacīja, ka šāda informācija var ietekmēt Zaķa politisko karjeru, kā arī iedzīvotāju vērtējumu par politisko spēku «Vienotība».

«Gribu atgādināt, ka politiķi, tāpat kā mušu, var nosit ar avīzi, un šāda informācija ietekmē jebkura cilvēka politisko karjeru,» norādīja Āboltiņa.

Tomēr vakar, pārrunājot gadījumu par automašīnas iegādi frakcijas sēdē, Zaķim frakcija pauda atbalstu un ieteica šo jautājumu risināt, pastāstīja «Vienotības» līdere. Šī situācija tiks risināta tuvākajā laikā, jo «procesiem un darbiem, kas patlaban Latvijā ir darāmi, nenāk par labu, ja ir apstākļi, kas met ēnu uz kādām konkrētām personālijām vai politisko spēku», uzskata Āboltiņa.

Āboltiņa pieļāva, ka, lai risinātu pašreizējo situāciju, Zaķis mašīnu varētu pārpirkt no sava uzņēmuma. Viņa piebilda, ka nevēlas aizsteigties notikumiem priekšā, pirms frakcijas vadītājs pats nav izdarījis izvēli par savu rīcību šajā jautājumā.

Saeimas priekšsēdētāja pauda izbrīnu, ar kādu mērķi portāls «Pietiek.com» raksta par šo gadījumu, ņemot vērā, ka par viņu šis medijs esot rakstījis lietas, ko Āboltiņa pati par sevi nezinot.

Kā ziņots, portāla «Pietiek.com» rīcībā nonākušie dokumenti liecina, ka Zaķis gadu mijā ticis pie jaunas automašīnas «Volvo XC60», nenomaksājot valstij aptuveni 8800 eiro (6160 latu) pievienotās vērtības nodokļa (PVN).

Publicētajā deputāta e-pasta vēstuļu sarakstē ar «Mūsa Motors Rīga» šīs lietas sakarā tiek apspriesta nepieciešamība kādam starpniekuzņēmumam Lietuvā maksāt 1000 eiro (700 latus), lai varētu tikt īstenota nodokļa apiešanas shēma.

Zaķis pārmetumus noraida un apgalvo, ka neesot bijis aktīvi iesaistīts automašīnas iegādes darījumā, bet viņa partijas biedri pagaidām ir piesardzīgi vērtējumā par politiķa rīcību, vienīgi «Vienotības» Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Lolita Čigāne (V) atzina, ka šajā lietā ir, par ko kaunēties.

«Vienotības» Ētikas komisija Zaķa darbības varētu vērtēt tikai tad, ja būs pamats to darīt, proti, tas ir atkarīgs no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja atzinuma par šo gadījumu.

Komentāri (259)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu