Ginekoloģe: dzemdībās mirušo sieviešu nāvē nevar būt vainojama medicīnas sistēma

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Lai gan šogad dzemdībās un grūtniecības laikā mirušas jau trīs mātes, tā, visticamāk, ir apstākļu sakritība un kā iemeslu nevarētu minēt veselības aprūpes sistēmas vainu, pastāstīja Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe un Veselības ministrijas galvenā speciāliste dzemdniecībā un ginekoloģijā Dace Rezeberga.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra dati, aizvadītajā gadā 42 dienu laikā pēc dzemdībām mirušas trīs sievietes, 2013.gadā - četras, bet grūtniecības laikā mirusi viena sieviete, 2012.gadā - divas, bet grūtniecības laikā mirušas divas sievietes, 2011.gadā 42 dienu laikā pēc dzemdībām mirusi viena sieviete, bet 2010.gadā 42 dienu laikā pēc dzemdībām mirušas divas sievietes, bet grūtniecības laikā - trīs.

Viņa stāstīja, ka šogad grūtniecības periodā mājās mirusi viena sieviete, bet pēc dzemdībām 42 dienu laikā vēl viena.

Savukārt dzemdību laikā mirusī sieviete jau slimnīcā ieradusies novārgusi, iespējams, arī tādēļ dzemdības viņai izturēt nav izdevies.

Aplūkojot iepriekšējo gadu datus, Rezeberga secināja, ka šogad dzemdībās mirušo sieviešu skaits nenorāda uz tendenci vai veselības sistēmas vainu, bet uz nelaimīgu apstākļu sakritību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu