Rasnačs neredz pamatu ST apstrīdēt valdības lēmumu par bēgļu uzņemšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK) uzskata, ka nav pietiekama pamata Satversmes tiesā (ST) apstrīdēt valdībā pieņemto lēmumu par bēgļu brīvprātīgu uzņemšanu Latvijā.

Rasnačs šodien Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā» atzina, ka ne vienmēr ST ir labākais ceļš problēmas atrisināšanai. Viņš atgādināja arī iepriekš notikušus gadījumus, piemēram, Abrenes lietā vēršanās ST savulaik pielika punktu jebkādām turpmākajām sarunām par Abreni kā Latvijas teritoriju.

«Ir rūpīgi jāizvērtē, vai tas ir pareizākais ceļš.

Manuprāt, ir jāstiprina valdības nostāja sarunās ar Eiropadomi un īpaši jāstiprina Iekšlietu ministrijas un Ārlietu ministrijas nostāja,»

teica ministrs. Viņš gan līdz šim nav dzirdējis pietiekami daudz argumentu, ka tas būtu pareizākais ceļš.

Tomēr skaidrojot, kāpēc ir radies satraukums par bēgļu uzņemšanu, Rasnačs atzina, ka satraukums esot saistīts ar to, ka, līdzko Latvijā nostiprinās konkrēta diaspora, kas ir izolējusies no visas integrētās sabiedrības, tai ir tendence apaugt. Pamatojot šo argumentu, viņš atgādināja, ka

tie, kas mitinās bēgļu centrā Muceniekos, neviens nav iemācījies latviešu valodu - tas liecinot par noslēgtas kopienas veidošanos.

Sarunās ar Eiropas Savienības institūcijām Latvijas valdībai būtu jāieņem ļoti stingra nostāja, jāuzsver Latvijas īpašais stāvoklis un vēsturiskā pieredze. Vēl labāk būtu, ja šo pozīciju formulētu visas trīs Baltijas valstis kopā, teica ministrs.

Jāatceras, ka Āfrikas valstīs, no kurām Eiropā ierodas bēgļi, karš reiz beigsies, un tāpēc ir

jārada apstākļi, lai savulaik tie cilvēki, kas devušies prom, atgrieztos atpakaļ dzimtenē,

piebilda politiķis.

Kā ziņots, 6.jūlijā Ministru kabinets apstiprināja, ka Latvija divu gadu laikā Eiropas Savienības pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Savukārt nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) apsver iespēju lūgt ST atcelt valdības lēmumu par 250 bēgļu brīvprātīgu uzņemšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu