Rosina bērniem ar invaliditāti nodrošināt 100% līdzfinansējumu vietai privātajā bērnudārzā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Bērniem ar speciālām vajadzībām vieta privātajā bērnudārzā, ja tas nav pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, būtu jāfinansē pilnā apmērā, šodien lēma Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Demogrāfijas lietu apakškomisija.

Deputāti vienojās, ka šis priekšlikums tiks virzīts turpmākai izskatīšanai.

Kā tika norādīts komisijas sēdē, bērni ar speciālām vajadzībām ir «dārgs un sarežģīts jautājums», un pašvaldības ne vienmēr tiek ar to galā. Secināts, ka privātie bērnudārzi «diezgan labi šo jautājumu palīdz risināt». Līdz ar to tika lūgts mudināt pašvaldības pilnībā līdzfinansēt šo bērnu atrašanos privātajā bērnudārzā, ja bērns tur jau sācis savu izglītības procesu.

Komisijas vadītājs Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK) solīja, ka arī kopumā tiks nodrošināts pašvaldību atbalsts bērniem, kuriem nebija vietas pašvaldību bērnudārzā. Pagaidām gan neesot skaidrs apjoms, tomēr tas nevarētu būt mazāks par jau esošo.

«Pozitīvās izmaiņas būs tādas, ka, ja bērns būs sācis izglītoties privātajā bērnudārzā un vecāks vēlāk atteiksies no vietas pašvaldības bērnudārzā, finansējums tiks saglabāts,» norādīja Parādnieks.

Jau ziņots, ka valdība atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas priekšlikumu no nākamā gada pārtraukt valsts finansējuma piešķiršanu gadījumos, ja bērnam netiek nodrošināta vieta pašvaldības bērnudārzā, nododot šīs rūpes pašvaldību ziņā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu