Ar vēzi slimo Imantu ārstē nepareizi un secina, ka savā nāvē viņš vainīgs pats, jo smēķējis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ar smadzeņu vēzi miruša pacienta radinieki nevar gūt kompensāciju par ārstu nepareizi noteiktām diagnozēm un ārstēšanu, jo Veselības inspekcija secinājusi, ka pacients savā nāvē vainīgs pats, jo neesot klausījis ārstu ieteikumiem - smēķējis un piekopis citus kaitīgus ieradumus, vēsta LTV 7 raidījums «Ļičnoje delo».

Imantam Lapiņam bija 68 gadi. 2014. gada augustā viņu bezsamaņā nogādāja slimnīcā, kur tika noteikta diagnoze - insults. «Lai gan ārsti nav devuši cerības, uzsverot, ka pacients būs «dārzenis», vīrietis nākamajā dienā atvēris acis un piecēlies no gultas. Kā pie reta brīnuma, pie vīrieša vesti ārsti un pacienti, lai rādītu, kā cilvēks bez sekām pārcietis insultu.»

Pēc mēneša vīrietis atkal zaudējis samaņu. Sekojusi jauna diagnoze - epilepsija, jo bijuši arī krampji. 2015. gada februārī Lapiņam veikta operācija, lai paplašinātu miega artērijas.

Tomēr pēc pusgada viņš atka bezsamaņā nogādāts slimnīcā. Šoreiz ārsts konstatējis, ka vīrietim ir smadzeņu audzējs. Nozīmēta ķīmijterāpija, taču apstarošanas aparatūra ilgstoši bijusi saplīsusi.

Imants Lapiņš no smadzeņu audzēja mira 2016.gada 30.janvārī. Sieva ir pārliecināta, ka viņu jau sākotnēji nepareizi ārstēja. Slimnīcas nosaukumu un ārstu vārdus viņa atklāt nevēlas.

Inta Lapiņa vērsās ar iesniegumu Veselības inspekcijā, lai saņemtu kompensāciju no Ārstniecības riska fonda, no kura tiek izmaksātas kompensācijas pacientiem vai viņu tuviniekiem ārstu kļūdu gadījumos. Inspekcija secinājusi, ka Lapiņš nogalinājis pats sevi ar smēķēšanu un citiem kaitīgiem ieradumiem.

Kompensācijas izmaksa tika atteikta. Mirušā pacienta tuvinieki grasās vērsties tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu