LVM plāno uzbūvēt vai rekonstruēt 18,24 kilometru meža autoceļu Latgalē

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

AS «Latvijas valsts meži» (LVM) ir izsludinājusi konkursu par meža autoceļu būvdarbu veikšanu Latgales reģionā, kas paredz uzbūvēt vai rekonstruēt 18,24 kilometru meža autoceļu Viesītes, Līvānu, Kārsavas, Lubānas, Madonas un Alūksnes novados, aģentūra LETA uzzināja kompānijā.

LVM minēto investīciju projektu plāno īstenot, lai nodrošinātu nepārtrauktu izejvielu pieejamību Latvijas koksnes pārstrādēs uzņēmumiem neatkarīgi no laika apstākļiem. «Klimatiskie apstākļi 2017. gadā vēlreiz apliecināja, ka bez iepriekš veiktajām investīcijām meža ceļu sakārtošanā un meliorācijā izpildīt uzņēmuma darbības plānu un nodrošināt regulāras koksnes piegādes tautsaimniecībai nebūtu iespējams,» komentējot minētā iepirkumu konkursa mērķus, sacīja LVM Korporatīvās plānošanas daļas vadītājs Dainis Reķelis.

Saskaņā ar LVM sniegto informāciju, būvdarbus plānots uzsākt šā gada trešajā ceturksnī, bet pabeigt nākamā gada otrajā pusgadā.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka LVM ir izsludinājuši iepirkumu konkursu par meža autoceļu būvdarbu veikšanu Latgales reģionā, kurā uzvarējuši divi piegādātāji - SIA «Ošukalns» un SIA «Rubate» (līgumcena 1 138 263,44 eiro).

LVM konkursu par meža autoceļu būvdarbu veikšanu Latgales reģionā ir izsludinājusi savas ceļu būves un rekonstrukcijas programmas ietvaros.

Kopumā saskaņā ar uzņēmumā sniegto informāciju LVM apsaimniekošanā atrodas 11 774 kilometru meža autoceļu. Uzņēmuma ceļu būves un rekonstrukcijas programmas ietvaros kopš 2002.gada uzbūvēti vai rekonstruēti 6487 kilometri meža autoceļu.

Jau ziņots, ka 2017.gadā LVM apgrozījums bija 275,83 miljoni eiro, kas ir par 7,4% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 28,8% un sasniedza 65,208 miljonus eiro, liecina «Firmas.lv» informācija.

«Latvijas valsts mežu» vienīgais īpašnieks ir valsts, bet akciju turētāja - Zemkopības ministrija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu