Vairākas valstis piekritušas uzņemt patvēruma meklētājus no kuģa «Lifeline» (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANDOUT / REUTERS

Četras Eiropas Savienības (ES) valstis apstiprinājušas, ka uzņems patvēruma meklētājus no Vācijas nevalstiskās organizācijas «Mission Lifeline» kuģa «Lifeline», otrdien paziņojusi Maltas valdība.

«Lifeline» ar vairāk nekā 230 nelegālajiem imigrantiem, kas izglābti Lībijas piekrastes tuvumā, kopš ceturtdienas ir iestrēdzis Vidusjūrā.

Maltas valdības paziņojumā teikts, ka diplomātiskie centieni noveduši pie vienošanās, ka uz kuģa esošie imigranti tiks sadalīti pa vairākām valstīm, kas paudušas gatavību uzņemt kādu daļu no šiem cilvēkiem.

«Četras dalībvalstis jau ir apstiprinājušas savu dalību, bet vēl divas izvērtē šo gadījumu,» paziņoja valdība.

Kāds avots Maltas valdībā ziņu aģentūrai DPA atklāja, ka četras valstis, kuras ir gatavas uzņemt imigrantus, ir Itālija, Malta, Francija un Portugāle, bet Vācija, Spānija un Nīderlande vēl domā.

Iepriekš Itālija un Spānija ir paziņoušas, ka atsakās uzņemt «Lifeline» savās ostās, bet to piekritusi darīt Malta, ja tai nebūs jāuzņem visi uz kuģa esošie patvēruma meklētāji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu