«Dior» Parīzē rada sešdesmito gadu feminisma vilni. Mode dzirdot sievietes!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

70 gadu ilgajā «Christian Dior» vēsturē pirmo reizi par radošo direktori kļuvusi sieviete! Marija Grācija Kjurī - 52 gadus veca itāliete, kura ilgus gadus attīstījusi «Valentino» un «Fendi» zīmolu. Marija Parīzes modes nedēļā vērtēšanai deva savu jaunāko modes nama kolekciju, kurā neapšaubāmi jūtama feminisma ietekme.

«Mans darbs kā dizainerei ir radīt garderobi, kurā sievietes saskata sevi pašu. Mēs klausāmies sievietēs, mēs izzinām, kāds ir šīs paaudzes sievietes skatupunkts,» savu ceturto skati «Dior» modes nama radošās direktores amatā «Guardian» portālā raksturo Marija. «Tas ir interesanti, parādīt, ka mode dzird sievieti. Tas ir kas līdzīgs 1968. gada notikumiem, kad pasaule mainījās...» Tas bija laiks, kad sievietes tērpās žaketēs, bikškostīmos, pončo u.tml.

Skate notika Rodēna muzejā, kura telpa tika pārveidota līdz nepazīšanai. Zāle tika iztapsēta ar papīra loksnēm, uz kurām tika drukāti sieviešu žurnālu vāki ar skaļiem un feministiskiem lozungiem. Piemēram: «Sievietes tiesības ir cilvēka tiesības!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu