«Empire State Building» 18.novembrī varētu tikt izgaismots Latvijas karoga krāsās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Par godu Latvijas valsts simtgadei Ņujorkas debesskrāpis «Empire State Building» 18.novembrī varētu tikt izgaismots Latvijas valsts karoga krāsās, šorīt intervijā LTV raidījumam «Rīta Panorāma» sacīja Latvijas goda konsuls Ņujorkā Daris Gunārs Dēliņš.

Pēdējo reizi Latvijas valsts karogs uz ēkas tika izgaismots šogad 9.februārī, tādējādi atzīmējot Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu atklāšanu, kad Latvijas karogs tika parādīts ar citu olimpisko spēļu dalībvalstu karogiem. Līdzīgi tas bija 2012.gadā par godu Londonas olimpiskajām spēlēm.

Konsuls pieļāva, ka šoreiz varētu rīkot plašāku pasākumu, kuru varētu atklāt Latvijas zināmākais Nacionālās basketbola asociācijas basketbolists Kristaps Porziņģis.

«Empire State Building» regulāri tiek izgaismots par godu dažādiem svētkiem. Trīsdesmitajos gados būvētais 443 metrus augstais debesskrāpis pirmo reizi izgaismots ar sarkanām, baltām un zilām lampiņām 1976.gadā, svinot ASV 200.gadadienu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu