10 karstākās skandināvu interjera tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Runājot par skandināvu interjera dizaina tendencēm, daudziem skaidrs, ka tajā figurē baltā krāsa, izteikts minimālisms un koka mēbeles. Tomēr arī šāda veida dizaina stilā iekārtot mājokli var izrādīties visai sarežģīts uzdevums. Daudzi rietumnieki tā vien dzenas pēc tā sauktā sabalansētā dzīvesveida, proti, dzīvot ar moto «ne par daudz, ne par maz». Savukārt skandināvi ir iemācījušies šo saukli realizēt dzīvē, par to pat diži nepiedomājot. Ar šādu saukli skandināvi iekārto savus mājokļus - balansējot mēbeļu, mantu, dekoru un citu interjera priekšmetu izvietojumu. Lūk, šā brīža populārākās skandināvu interjera dizaina tendences, kas palīdzēs sabalansēt mājokļa iekārtojumu.

 
Foto: Unsplash

Apģērbu pakaramais kā dekors

Pēdējos gados pārsteidzošā kārtā apģērbu pakaramie kļuvuši par visai pieprasītu tendenci un teju vai interjera dizaina modes lietu. Izvēlies drēbju pakaramo no koka vai piemeklē melna metāla pakaramo ar plauku apakšējā daļā. Lai sasniegtu skandināvu interjera šika pilnību, uz pakaramā uzkarini vien dažus drēbju gabalus, kas attiecīgi arī piestāv kopējam telpas interjeram, proti, izliec tikai koptākās un modernākās drēbes melnos, baltos vai pelēkos toņos, bet apakšējā plauktā vari izlikt dažas no savu somiņu kolekcijas.

 
Foto: Pexels

Izteikti zilas krāsas akcenti

Kaut gan pirms dažiem gadiem Skandināvijas modē valdīja monohromatiskas interjera dizaina tendences, tagad tas ir beidzies. Lai arī skandināvu mājās vēl aizvien dominē baltais, melnais, pelēkais, tomēr šo valstu interjera dizaina modē ir arī dažādi akcenti zilās krāsās. Spilgti zili dekori lieliski izceļas uz gaišo sienu un mēbeļu fona, kas savukārt padara telpu dinamiskāku. Skandināvu šika vārdā izvēlies briljantzilu paklāju ar kādiem dabas motīviem un uzklāj to zem ēdamgalda.

 
Foto: Unsplash

Novalkātas ādas efekts

Pēdējā laikā par pavisam svaigu skandināvu interjera tendenci ir kļuvusi nolietotas ādas efekta auduma izmantošana mēbeļu ražošanā un polsterēšanā. Šāda veida audums rada lauciniecisku vai pat kovboju stila atmosfēru, bet mēbeles teju vai automātiski izskatās antīkas. Drosmīgākam izskatam šādai mēbelei, piemēram, krēslam vai dīvānam, pārklāj mākslīgās aitādas segu, kas radīs savdabīgu, pat amerikānisku saspēli.

 
Foto: Unsplash

Spalvu tekstūra

Spalvu motīvi ir ārkārtīgi populāri un tos var manīt teju jebkur, arī skandināvi nav ignorējuši pieaugošo interesi par spalvu rakstiem un tekstūru. Skandināvu interjera dizainā jau izsenis populāri ir bijuši dažādi dabas motīvi, tāpēc arī spalvu zīmējumu ienākšana skandināvu mēbeļu tirgū un ideju žurnālu lapaspusēs nepārsteidz. Skandināviskam izskatam vari izmantot tapetes, gultasveļu, galdautu vai sīkus dekorus, ar kuriem izgreznot galdu vai kādu istabas stūrīti. Ņem vērā - interjerā centies izmantot mākslīgās spalvas.

 
Foto: Pexels

Pelēkas sienas

Melnbaltais un askētiskais dizains ir skandināvu stila vizītkarte, kas arī ir iemesls, kādēļ pelēkās sienas ir kļuvušas tik populāras vikingu zemēs. Pelēkas sienas rada neitrālu un monohromatisku izskatu, taču atšķirībā no baltajām sienām pelēkā krāsa piešķir telpai rakstu, ar to ir vieglāk manipulēt un iekārtot.

 
Foto: Unsplash

Tehnoloģiju brīvi stūri

Laikmetā, kad nemitīgi esam ierauti tehnoloģijās un sociālajos tīklos, ir patīkami atrast to vienu īpašo stūrīti, kurš ir brīvs no gadžetiem un interneta. Izveidojot siltu un mīļu personīgo telpu vai stūri bez «uzmanības novērsējiem», piemēram, telefona, televizora vai datora, tiks radīta īpaša vieta mājās, kas palīdzēs relaksēties pēc garas darba dienas.

Pēdējā laikā skandināvu guļamistabu tendences ir interjers bez viedierīcēm, kurā dominē pelēkie un piena baltie toņi, kurus kombinē ar dabiskām tekstūrām, piemēram, mīkstu linu, aitādām, adītām segām un spilveniem, kā arī raupjām koka mēbelēm.

 
Foto: Pexels

Kaprīzais apgaismojums

Apgaismojums un gaismekļi, kas rada teju vai ēterisku sajūtu skandināvu mājās, ir īpaši populāra interjera dizaina nianse. Izvēlies apjomīgus papīra abažūrus lampām un nebaidies eksperimentēt ar lampu kombinācijām - blakus vari iekārt trīs vai četras lampas tieši virs ēdamgalda vai telpas centrālajā daļā.

 
Foto: Unsplash

Telšu gultiņas bērniem

Katrs bērns bērnībā izdzīvo posmu, kad teltis un gulēšana teltī ir piedzīvojums. Lai gan šī tendence nav radusies Skandināvijā - telšu gultas kļuva populāras pēc tam, kad aktrise Lūsija Lū sociālajos tīklos publicēja bildes ar savu bērnu rotaļu istabu, - tomēr baltas teltis ar koka stiprinājumiem lielu atsaucību ir guvušas Skandināvijas tirgū. Gultas ir paredzētas gan gulēšanai, gan spēlēm un rotaļām - koka stiprinājumu un baltā auduma telti pārliec pāri kādam matracim. Interesantākam dizainam iekārto telti ar krāsainiem spilveniem, segām, rotaļlietām, bet telts augšpusē iekarini lampiņu virteni.

 
Foto: Pexels

Grafiski kalendāri

Tā vietā, lai mocītos ar mazajām līmlapiņām vai kalendāriem viedtālruņos, arī skandināvi izmanto parasto sienas kalendāru, taču arī šis sīkums vēsajiem vikingu pēctečiem ir jāpieskaņo mājas interjeram. Krāsaino kalendāru vietā iegādājies skandināvisku, melnbaltu kalendāru bez izteiksmīgām un košām bildēm.

 
Foto: Unsplash

Melnbaltā māksla

Nav nekāds pārsteigums, ka skandināvi arī mākslas darbus izvēlas pēc to krāsām, proti, melnbaltus zīmējumus un fotogrāfijas, kuras ierāmē melnos vai baltos rāmīšos. Izvēlies melnbaltas fotogrāfijas vai mākslas darbus, kurus vari gan piestiprināt pie sienas, gan atstutēt uz grīdas vai kādas patukšākas kumodes. Dinamiskākam efektam var izvēlēties sudrabotus fotorāmjus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu