Dienvidāfrikā uzbrukumā mošejai viens cilvēks nogalināts, divi ievainoti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ROGAN WARD / REUTERS

Bruņoti uzbrucēji ceturtdien mošejā Dienvidāfrikā netālu no Durbanas vienu cilvēku nogalinājuši un divus nopietni savainojoši, pavēstīja mediķu pārstāvji. Uzbrukumā dzīvību zaudējis imams.

Uzbrucēji ienākuši lielajā mošejas ēkā pēc dienas vidus lūgšanām un sadūruši trīs cilvēkus, pavēstīja policija.

«Tad viņi aizdedzināja dažas telpas un aizbēga automašīna,» sacīja policijas pārstāve sakariem ar presi Nkobile Gvala.

Uzbrucēji bija bruņojušies ar šaujamieročiem un nažiem.

«Kas bija motīvs uzbrukumam šiem trim cilvēkiem, patlaban nav skaidrs. Verulamas policija izmeklē trīs slepkavības mēģinājumus un ļaunprātīgu dedzināšanu.»

Imams, «kuram tika pārgriezta rīkle, gūto savainojumu dēļ pirms dažām minūtēm aizgāja no dzīves,» sacīja privātā ātrās palīdzības dienesta IPSS pārstāvis Pauls Herbsts.

«Mošejā bija trīs cilvēki - uzraugs, dievlūdzējs un imams, un viņiem uzbruka trīs bruņoti vīri,» pēc notikuma vietas apmeklēšanas sacīja Herbsts.

Garīdznieks sasiets, un viņam pārgriezta rīkle. Abi pārējie vīrieši sadurti - viens no viņiem vēderā, bet otrs - kājā.

Kā pastāstīja apsardzes uzņēmuma «Reaction Unit South Africa» pārstāvis Prems Balrams, «arī iepriekš bijuši gadījumi, kad mošejas apzagtas un aplaupītas, tomēr nekas tāds, kā tagad, kad nekas, kā šķiet, nav paņemts, nav bijis».

Dienvidāfrika ilgus gadus bijusi pazīstama kā valsts, kur lielā mērā vērojama reliģiska tolerance. 1,5% Dienvidāfrikas iedzīvotāju ir musulmaņi.

Nākamnedēļ sākas Ramadans - musulmaņu gavēņa mēnesis.

«Šī ir pirmā reize, kad kaut kas tāds notiek Dienvidāfrikā, nerunājot par Kvazulu-Natālas provinci,» sacīja Dienvidāfrikas Musulmaņu tīkla priekšsēdētājs Faizels Sulimans.

«Tas bija pēkšņs uzbrukums, un šobrīd mums nav pietiekami daudz informācijas. Pieņēmumi par motīvu šobrīd būtu diezgan bīstami,» viņš piebilda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu