Apvienos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošās «Luminor Bank»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijā un Lietuvā strādājošās «Luminor Bank» pievienos Igaunijas «Luminor Bank», liecina ceturtdien publicētais paziņojums oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Paredzēts, ka pārrobežu apvienošanās procesā Latvijā un Lietuvā strādājošās «Luminor Bank» nodos visu mantu Igaunijas «Luminor Bank» un beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa.

Kreditoru prasības piesakāmās viena mēneša laikā.

Pēc apvienošanās pabeigšanas, Igaunijas «Luminor Bank» darbosies Latvijā un Lietuvā ar filiāļu starpniecību, kuras tiks dibinātas pirms apvienošanās procesa pabeigšanas.

Pārrobežo apvienošanas līgums, kas pieejams «Firmas.lv», liecina, ka apvienošanās procesā tiks palielināts arī Igaunijas «Luminor Bank» pamatkapitāls - bankas kapitāls tiks palielināts līdz 18 753 060 eiro. Bankas akciju kapitālu veidos 1 875 306 akcijas 10 eiro nominālvērtībā. Šobrīd Igaunijas «Luminor Bank» pamatkapitāls ir 9 376 530 eiro apmērā.

Apvienošanās stāsies spēkā no brīža, kad ieraksti par apvienošanās pabeigšanu tiks reģistrēti Igaunijas Komercreģistrā.

«Luminor Bank» pārstāvji aģentūrai LETA pavēstīja, ka ceturtdien parakstīts banku apvienošanas līgums un ziņojums.

«Pārrobežu apvienošana ir atkarīga no Eiropas Centrālās bankas un vietējo finanšu uzraudzības iestāžu sniegtajām atļaujām un izvirzītajiem nosacījumiem. Plānots, ka juridiskās izmaiņas stāsies spēkā 2019.gada janvārī. Ikdienas darbs un klientu apkalpošana turpināsies kā ierasts,» pauda bankā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pēc reorganizācijas «Luminor Bank» galvenais birojs būs Igaunijā, bet Latvijā un Lietuvā darbosies bankas filiāles. Februārī Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādē tika iesniegts pieteikumus «Luminor Bank» filiāļu atvēršanai Latvijā un Lietuvā.

Plānots, ka juridiskās izmaiņas stāsies spēkā 2019.gada janvārī.

Tāpat ziņots, ka 2017.gada oktobra sākumā Baltijas valstīs darbu sāka «Nordea Bank» un DNB apvienotā banka «Luminor Bank». Latvijā apvienošanās procesā «Nordea Bank» Latvijas filiāle nodeva aktīvus «DNB Bankai».

Latvijā, Lietuvā un Igaunijā strādājošo «Luminor Bank» vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas «Luminor Group».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu