Francijā desmit ultralabējos ekstrēmistus apsūdz plānos uzbrukt musulmaņiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas varasiestādes izvirzījušas apsūdzības desmit aizdomās turamiem ultralabējiem ekstrēmistiem saistībā ar plāniem uzbrukt musulmaņiem, ceturtdien paziņoja avots tiesībsargājošās iestādēs. Deviņi vīrieši un viena sieviete vecumā no 32 līdz 69 gadiem tika aizturēti sestdien vairākos reidos Francijā.

Vairāki no viņiem apsūdzēti par šaujamieroču likumu pārkāpšanu un spridzekļu izgatavošanu vai glabāšanu.

Policija viņus saista ar mazpazīstamu grupējumu «Action des Forces Operationnelles» («Operatīvo spēku rīcība»), kas aicina francūžus cīnīties pret musulmaņiem jeb «ienaidniekiem iekšienē».

Aizdomās turamajiem bija «nekonkrēts plāns pastrādāt vardarbību pret musulmaņu ticības cilvēkiem», pavēstīja izmeklēšanai tuvu stāvošs avots.

Reidos Parīzes reģionā, Korsikas salā un rietumu Piejūras Šarantas reģionā tika atrastas šautenes, pistoles un paštaisītas granātas. Prokuratūra trešdien paziņoja, ka konfiscēti 36 šaujamieroči un tūkstošiem patronu.

Aizdomās turamo vidū ir atvaļināts policists, kurš esot grupējuma līderis, kā arī bijušais karavīrs.

Telekanāls TF1 ziņo, ka grupējums plānojis uzbrukt radikalizētiem imamiem un islāmticīgiem cietumniekiem pēc viņu atbrīvošanas no cietuma, kā arī parandžās tērptām sievietēm uz ielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu