Liepājas domes opozīcijas deputāts Agešins atkal kandidēs Saeimas vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare / LETA

Liepājas domes opozīcijas deputāts Valērijs Agešins nolēmis kandidēt šī gada oktobrī gaidāmajās 13.Saeimas vēlēšanās partijas «Saskaņa» Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā, apstiprināja politiķis.

Agešins šādu lēmumu esot pieņēmis pēc vairāku mēnešu pārdomām, jo secinājis, ka, ievēlēšanas gadījumā atgriežoties Saeimā, viņš Liepājas un visas Latvijas labā varēšot paveikt vairāk, nekā esot Liepājas domes opozīcijā, kuras priekšlikumus domes koalīcija daudzos gadījumos ignorējot un bloķējot. Tāpat politiķis nedomā, ka ar šādu soli būtu pievīlis Liepājas vēlētājus, kuri par viņu balsoja pašvaldību vēlēšanās.

«Pērn bija lieliska iespēja izmainīt dzīvi Liepājā. Mūsu komanda cīnījās par to, bet citas partijas šo iespēju samainīja pret krēsliem un siltām vietiņām,» pauda Agešins.

Lai gan «Saskaņa» palikusi domes opozīcijā, tā aktīvi cenšoties virzīt savas iniciatīvas, tomēr ļoti daudzos gadījumos «Saskaņas» priekšlikumi tiekot ignorēti un bloķēti. Lai gan dažas «Saskaņas» iniciatīvas esot izdevies īstenot, piemēram, nodrošināts bezmaksas sabiedriskais transports Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidatoriem un novirzīts papildu finansējums atsevišķu skolu ārpusstundu nodarbībām, tomēr «Saskaņas» galvenās stratēģiskās iniciatīvas, piemēram, bezmaksas sabiedriskais transports visiem pensionāriem, tiek bloķētas, norādīja Agešins.

«Šādos apstākļos strādājot Liepājas domes opozīcijā, varu izmantot tikai kādu vienu desmito daļu sava potenciāla. Es tā neesmu pieradis strādāt. Konsultējoties ar vairākiem simtiem liepājnieku, vairākus mēnešus izvērtēju divas iespējas - turpināt cīnīties ar koalīciju Liepājas domē, kur varu minimāli ietekmēt procesu, vai strādāt valsts līmenī ar daudz lielākām iespējām palīdzēt Liepājai un visai Latvijai,» sacīja Agešins, skaidrojot, kā nonācis līdz lēmumam kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Vaicāts, vai «Saskaņas» deputātiem savu iniciatīvu virzīšana Liepājas domē nebūs vēl vairāk apgrūtināta, ja Agešins atgriezīsies parlamentā, politiķis norādīja, ka negrasoties pamest savus kolēģus Liepājā.

«Ievēlēšanas gadījumā es neplānoju dzīvot Rīgā. Dzīvošu Liepājā un strādāšu divās frontēs - gan parlamentā, gan ciešā sazobē ar saviem kolēģiem Liepājā,» sacīja Agešins.

Visticamāk, Agešins būs «Saskaņas» Kurzemes vēlēšanu apgabala saraksta «lokomotīve», taču par to vēl tikšot lemts partijas valdē un partijas domē jūnijā.

Kā ziņots, pērn jūnijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās Liepājas domē sešas deputātu vietas ieguvusi Liepājas partija, piecu mandātus - Latvijas Reģionu apvienība (LRA), bet četrus mandātus - «Saskaņa». Lai gan sākotnēji sarunas par iespējamu koalīcijas veidošanu notika starp LRA un «Saskaņu», neizslēdzot iespēju atstāt opozīcijā Liepājas mēra Ulda Seska pārstāvēto Liepājas partiju, tomēr rezultātā par koalīcijas veidošanu tomēr vienojās LRA un Liepājas partija, bet «Saskaņa» palika opozīcijā.

Agešins, komentējot šādu sarunu iznākumu, iepriekš solīja, ka «Saskaņas» deputāti Liepājas domē strādās «niknā opozīcijā». Par Liepājas mēru tika pārvēlēts līdzšinējais pilsētas vadītājs Uldis Sesks (Liepājas partija), taču koalīcijas vienošanās paredz, ka 2018.gada rudenī savu mēra amata kandidātu virzīs LRA.

Agešins bijis vairāku Saeimas sasaukumu deputāts. 2017.gadā viņš piedalījās Liepājas domes vēlēšanās un tika izvirzīts par «Saskaņas» Liepājas mēra amata kandidātu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu